Docuserie Een porseleinen huwelijk over Willem-Alexander en Máxima start maandag op NPO 2

Docuserie Een porseleinen huwelijk over Willem-Alexander en Máxima start maandag op NPO 2
Koning en koningin vieren twintigjarig huwelijk

Kijktip :

Op 2 februari 2022 is het precies twintig jaar geleden dat de (toen nog) toekomstige koning en koningin van Nederland, Willem-Alexander en Máxima, met elkaar trouwden. Dat wordt gevierd met de vierdelige documentaireserie Een porseleinen huwelijk, die laat zien wat er aan het huwelijk voorafging.

Een porseleinen huwelijk gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Traan
Veel Nederlanders ouder dan vijfentwintig jaar kunnen zich de dag waarop kroonprins Willem-Alexander van Oranje en de Argentijnse Máxima Zorreguieta elkaar het ja-woord gaven nog wel herinneren. Vooral de beroemde traan van Máxima tijdens het kerkelijk huwelijk in Amsterdam staat in het collectieve geheugen gegrift. Minder bekend is dat het huwelijk bijna leidde tot een constitutionele crisis; de troonsopvolging van koningin Beatrix werd door haar oudste zoon bijna in gevaar gebracht.

Geheime documenten
De documentaireserie Een porseleinen huwelijk schetst de roerige aanloop naar de koninklijke bruiloft. Dat gebeurt aan de hand van tientallen vertrouwelijke gesprekken, archiefmateriaal en interview met betrokkenen. Ook krijgen we niet eerder gepubliceerde vertrouwelijke en geheime documenten te zien, die een inkijk geven in wat er achter de schermen speelde tijdens de geheime missies in New York en São Paulo en de besprekingen in het Catshuis, Paleis Noordeinde en het Torentje.

De documentaireserie Een porseleinen huwelijk is van maandag 31 januari tot en met donderdag 3 februari dagelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Een porseleinen huwelijk terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docuserie Een porseleinen huwelijk over Willem-Alexander en Máxima start maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV