Vanavond op tv: docuserie Een porseleinen huwelijk, verhaal van Esther in Het mooiste meisje

Vanavond op tv: docuserie Een porseleinen huwelijk, verhaal van Esther in Het mooiste meisje
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 31 januari

Kijktip :

Deze week is het precies twintig jaar geleden dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima trouwden. Dat gaf aanleiding tot de nieuwe docuserie Een porseleinen huwelijk. Verder onder meer het verhaal van Esther in Het mooiste meisje van de klas. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 31 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Dunya

NPO 2
20:25 uur

In de documentaire Dunya volgt Tim Bary, heel intiem gefilmd, de coming-of-age van Dunya, die onafscheidelijk is van haar moeder en toch vrij wil zijn. Een verhaal over leven 'on the edge' en muziek als redding. De 19-jarige Dunya is onafscheidelijk van haar moeder, maar wil ook vrij zijn. Ze woont samen met haar moeder Sabine in een klein Amsterdams appartement. Door een bewogen verleden is hun relatie heel hecht.


Help, mijn man is klusser: nachtmerrie

RTL 4
20:30 uur

John Williams en zijn team schrikken in deze aflevering van Help, mijn man is klusser! van ongewenste bewoners in de beoogde droomboerderij van Anneke en haar gezin. Het project is tot nu toe een grote nachtmerrie. Ondanks verschillende hartaanvallen neemt haar man, Ton, te veel hooi op zijn vork. Tot hun grote schrik stuiten de klussers tijdens hun bezoek op andere, ongewenste bewoners.


Het mooiste meisje van de klas: hersentumor

NPO 1
21:30 uur

Deze week portretteert Jaap Jongbloed de vrolijke Esther, die in de jaren 90 met haar lange blonde haren op het Sint-Michiel in Geleen de aandacht trekt van veel jongens. Hoewel Esther de aandacht van de jongens leuk vindt, heeft ze nooit vriendjes. Ze is vooral bezig met één man in haar leven en dat is haar vader. Hij krijgt als Esther twaalf jaar is te horen dat hij een hersentumor heeft. Ook Esther krijgt te maken met een hersentumor.


Nieuw: Een porseleinen huwelijk

NPO 2
22:20 uur

De vierdelige documentaireserie Een porseleinen huwelijk is een onthullende reconstructie van het proces dat voorafging aan het koninklijke huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima op 2 februari 2002. Minder bekend is namelijk dat het koninklijke huwelijk bijna leidde tot een constitutionele crisis, waarbij de troonsopvolging van koningin Beatrix door haar oudste zoon Willem-Alexander in gevaar werd gebracht.


Actiefilm: The Man from U.N.C.L.E.

NET 5
22:20 uur

Op Net5 is vanavond de misdaadfilm The Man from U.N.C.L.E. te zien. CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin nemen deel aan een gezamenlijke missie tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het opbouwen van kernwapens. Hun enige aanwijzing is de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel is tot het infiltreren van de criminele organisatie. Wat volgt is een race tegen de klok om hem te vinden, zodat een wereldwijde catastrofe voorkomen kan worden.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docuserie Een porseleinen huwelijk, verhaal van Esther in Het mooiste meisje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV