TV-recensie: documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur is ontroerend, indrukwekkend met groot respect

TV-recensie: documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur is ontroerend, indrukwekkend met groot respect
Shorttracker Sjinkie Knegt: van ziekenhuisbed naar de Olympische Spelen

Kijktip :

Vanaf zaterdag 29 januari is de documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur terug te kijken bij NPO Start. Veel mensen hebben deze bijzondere documentaire van de topsporter Sjinkie Knegt gemist, omdat de programmering vrij laat was. Eigenlijk moet dit gewoon op primetime. Lees hier de TV-recensie van documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur.

NOS Sport: Sjinkie, Spelen met Vuur gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Vechten, wilskracht, en doorzettingsvermogen
In deze documentaire wordt shorttracker Sjinkie Knegt gevolgd tijdens het herstelproces nadat hij zeer ernstig verbrandde bij het aansteken van een houtkachel in januari 2019. Knegt is levensgevaarlijk gewond en ondergaat in het ziekenhuis huidtransplantaties aan beide benen. Vanaf dat moment heeft hij een doel: deelname aan de Olympische Winterspelen 2022 in Peking.

Topsporter Sjinkie Knegt in het ziekenhuis in de documentaire: Sjinkie, Spelen met Vuur'

Beoordeling van Gids.tv
De loodzware weg vanaf de opname in het brandwondencentrum tot aan de Olympisch Spelen is vastgelegd door NOS-verslaggever Kees Jongkind en researcher Monique Tesselaar. Zij volgden Knegt de afgelopen drie jaar op de voet, wat ze laten zien in deze sterke documentaire. Vanaf het rampzalige ongeluk - met hartverscheurende geluidsfragmenten - vecht Knegt zichzelf langzaam maar zeker terug naar de top. Ook zijn Sjinkie's vrouw Fenna en kinderen in deze docu te zien, net als het heldenteam van zorgmedewerkers in het brandwondencentrum. Niet klagen, positief blijven en vechten om de kracht in je benen terug te krijgen. Het is indrukwekkend en groots in hoofdletters. Sjinkie Knegt: Een medaille zou geweldig zijn, maar je bent nu al een grote winnaar. Ga deze documentaire zien, prachtig!

Lees ook wanneer Sjinkie Knegt in actie komt op de Olympische Winterspelen 2022.

De documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur is vanaf 29 januari te zien op NPO Start. Genre: Documentaire, Sport. Tijdsduur: 60 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op TV-recensie: documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur is ontroerend, indrukwekkend met groot respect of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV