Recensie: Dear Evan Hansen is bijzondere musicalfilm over sociale fobie en zelfmoord

Recensie: Dear Evan Hansen is bijzondere musicalfilm over sociale fobie en zelfmoord
Van de makers The Greatest Showman en Wonder

Film :

Vanaf 2 februari is de film Dear Evan Hansen te zien op Pathé Thuis en andere VOD-diensten. Het is te prijzen dat filmmakers verhalen vertellen over thema's als eenzaamheid, (sociale) angststoornis en zelfmoord. Lees hier de filmrecensie van Dear Evan Hansen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

An honest and original story for the outsider in all of us
Het verhaal gaat over Evan Hansen, een jongen met een sociale fobie, en snakt naar vrienden. Zo erg zelfs dat hij een vriendschap nept met een overleden student om opgenomen te worden in zijn familie. Dit gaat allemaal echter veel verder dan gedacht.

Actrice Amy Adams speelt Cynthia Murphy in de film 'Dear Evan Hansen'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,2

Deze ontroerende Dear Evan Hansen is een Amerikaanse musical uit 2015. De muziek en teksten zijn geschreven door Benj Pasek en Justin Paul, die we kennen van de magistrale film La La Land. Wonder-regisseur Stephen Chbosky maakte deze filmversie die helaas - door corona - niet in de bioscoop te zien was. Gezongen wordt er, dus - zoals elke musicalfilm - is deze film niet voor iedereen. Maar de waanzinnige muziek (zoals de nummers Waving Through a Window en You Will Be Found) en de urgente zware thema's moeten gezien worden. Bovendien zijn de tekten prachtig, meeslepend en hoopgevend. De film schiet meerdere malen uit de bocht door mierzoete momenten en een fout nummer gezongen door de beeldschone actrice Julianne Moore, en die elementen maken de boodschap echt wat minder sterk. Heel jammer, want het onderwerp heeft de potentie een topper op te leveren. Twee sterren.

Cast
Naast Ben Platt (The Politician) en Julianne Moore (Gloria Bell) zijn ook
Amy Adams (Nocturnal Animals), Kaitlyn Dever (Dopesick), Colton Ryan (Homeland), Amandla Stenberg (The Hate You Give) en Danny Pino (Law & Order: Special Victims Unit). Deze productie is geregisseerd door Stephen Chbosky (Wonder).

Vanaf 2 februari 2022 is de film Dear Evan Hansen te streamen op Pathé Thuis en andere VOD-diensten. Genre: Drama, Musical. Tijdsduur: 137 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV