Dinsdag in Op1: Boordcommandant Loek Beelen over botsing van vrachtschip Julietta D

Dinsdag in Op1: Boordcommandant Loek Beelen over botsing van vrachtschip Julietta D
Dit zijn de gasten van dinsdag 1 februari

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Margje Fikse. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 1 februari

  • Door de storm Corrie raakte het anker van vrachtschip Julietta D los. Het schip werd stuurloos en botste tegen een olietanker aan. De bemanningsleden zaten vast op het schip en moesten gered worden. Boordcommandant Loek Beelen bestuurde de eerste helikopter en haalde zes crewleden van boord. Vanavond bij Op1 blikken we terug op de reddingsoperatie uit de lucht.

  • Positief nieuws voor rijke spaarders. Door de uitspraak van de Hoge Raad krijgen naar verwachting 1,3 miljoen Nederlanders geld terug, omdat er op een verkeerde manier belasting over hun vermogen uit box 3 is geheven. Slecht nieuws vindt Jesse Klaver. De fractievoorzitter van GroenLinks ziet een groeiende vermogensongelijkheid in Nederland.Jurgen de Vries, voorzitter van de Bond voor Belastingbetalers, is blij met het vonnis. Hij strijdt al jaren tegen de ‘spaartaks’. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.

  • Het is morgen precies 20 jaar geleden dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima elkaar in de Nieuwe Kerk op de Dam het ja-woord gaven. Maar wat is er gebeurd na die beroemde traan? Hoe hebben twee decennia aan Willem-Alexander en Maxima onze blik op de monarchie veranderd? We bespreken het met koningshuisdeskundigen Jeroen Snel en Marc van der Linden, die vandaag overigens bekend maakte na 20 jaar afscheid te nemen van RTL Boulevard.

  • Wordt het omstreden 2G-beleid in Nederland ingevoerd? Voorlopig nog niet, schrijft minister Kuipers in een brief aan de Kamer. Toch wil hij het wetsvoorstel nog niet van tafel gooien. Extra onderzoek naar de effectiviteit van 2G moet afgewacht worden. ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker, rechtsfilosoof Roland Pierik, QR-tegenstander Mira van der Veen en politiek verslaggever Thomas van Groningen schuiven aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Boordcommandant Loek Beelen over botsing van vrachtschip Julietta D of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV