Recensie: Death on the Nile is sterke murder mystery met prima cast

Recensie: Death on the Nile is sterke murder mystery met prima cast
Kenneth Branaugh opnieuw als Hercule Poirot

Film :

Vanaf donderdag 9 februari draait de nieuwe film Death on the Nile in de Nederlandse bioscopen. De film van Kenneth Branaugh werd meermaals uitgesteld en (de rol van) Armie Hammer kreeg met flinke kritiek te maken. Is deze vloek Lees hier de filmrecensie van Death on the Nile.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Egypte
De Egyptische vakantie van de Belgische speurneus Hercule Poirot aan boord van een prachtige rivierstoomboot verandert in een angstaanjagende zoektocht naar een moordenaar wanneer de idyllische huwelijksreis van een beeldschoon stel tragisch wordt afgebroken.

Bron: 20th Century Fox

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 74% | IMDb ★ 6,6

Natuurlijk heeft Kenneth Branagh goed gekeken naar zijn vorige werk: Murder on the Orient Express. In principe is de opbouw hetzelfde: Er wordt veel tijd besteed aan het leren kennen van de karakters, die je vervolgens op een hele andere manier leert kennen als de moord eenmaal plaatsgevonden heeft. De grote cast heeft een aantal mooie rollen in huis, waarvan die van Tom Bateman de meest aansprekende is. Knap, aangezien hij in Murder on the Orient Express nogal onzichtbaar bleek. Armie Hammer heeft ook een mooie rol in huis, net als zijn twee vrouwelijke tegenspelers Mackey en Gadot. Uiteindelijk worden het begin en het einde op prachtige wijze aan elkaar geknoopt: 3,5 ster.

Cast
Naast Gal Gadot (Wonder Woman) en Armie Hammer (The Social Network) spelen ook Emma Mackey (Eifel), Tom Bateman (Murder on the Orient Express) en Annette Bening (Captain Marvel) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kenneth Branagh (Belfast).

Vanaf 9 februari 2022 is Death on the Nile te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Mysterie. Tijdsduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV