Vanavond op tv: start Het verhaal van Nederland, Kees van der Spek in Rooijakkers over de vloer

Vanavond op tv: start Het verhaal van Nederland, Kees van der Spek in Rooijakkers over de vloer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 2 februari

Kijktip :

Vanavond gaat de nieuwe geschiedenisserie Het verhaal van Nederland van start op NPO 1. Verder onder meer een portret van Kees van der Spek in Rooijakkers over de vloer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 2 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Steenrijk, straatarm: Gran Canaria

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Steenrijk, straatarm ruilt een rijk gezin met een appartement op Gran Canaria met een alleenstaande moeder in Zoetermeer. Jetsetkoppel Danny en Nadine bezit een prachtig appartement op het Spaanse eiland, maar werkt daar keihard voor. Judith staat er in Zoetermeer alleen voor met haar drie zoons Justin, Oliver en Roy. Ze kan niet werken omdat ze volledig is afgekeurd.

Nieuw: Het verhaal van Nederland

NPO 1
20:35 uur

In het bijzondere geschiedenisprogramma Het verhaal van Nederland vertelt Daan Schuurmans, aan de hand van spectaculaire dramascènes en locatiebezoeken, het verhaal van de ontwikkeling van ons land sinds Nederland na de ijstijd zijn huidige vorm kreeg. De hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis komen voorbij. Historische gebeurtenissen komen daarbij tot leven.

Docu: Killer High: The Silent Crisis

National Geographic
21:00 uur

Het gezicht van drugsgebruik in Amerika is aan het veranderen. Fentanyl, een zeer verslavende opioïde, vindt zijn weg naar de slaapkamers van tieners, vaak met slechts een paar sms-berichten of een paar tikken op een smartphone. De documentaire Killer High: The Silent Crisis verkent de drugscrisis en de impact van fentanyl door de ogen van betrokkenen: van families tot wetshandhavers.

Rooijakkers over de vloer: Kees van der Spek

RTL 4
21:25 uur

Deze week gaat Art Rooijakkers op pad met een man die voor niets of niemand bang is: presentator Kees van der Spek. Hij vertelt over zijn bijzondere jeugd in het buitenland, de laatste keer dat hij zelf wel bang was en over zijn dierbare tijd met goede vriend Peter R. de Vries. Bij Kees thuis komt Art erachter dat hij een familieman pur sang is.

Misdaadfilm: Lord of War

RTL 7
22:25 uur

RTL 7 zendt vanavond misdaadfilm Lord of War uit. De rijke, opportunistische wapenhandelaar Yuri Orlov reist de hele wereld over om deals te sluiten. Daarbij komt hij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden en verkoopt hij zijn handel aan de meest dubieuze figuren. Interpol-agent Jack Valentine verdenkt Yuri van illegale praktijken en probeert koste wat het kost harde bewijzen in handen te krijgen. Uiteindelijk zal Yuri een prijs moeten betalen voor het leven dat hij leidt.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV