Openingsceremonie Olympische Winterspelen in Peking live op tv en online

Openingsceremonie Olympische Winterspelen in Peking live op tv en online
Ondanks coronapandemie gaan Winterspelen van start

Sport :

Deze week is het zover: de Olympische Winterspelen in Peking, China gaan officieel van start. Enkele sporten zijn de afgelopen dagen al begonnen, maar vrijdag is de openingsceremonie vanaf 12.50 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Openingsceremonie Winterspelen gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Pandemie
De coronapandemie duurt nog altijd voort en het virus raast dankzij de omikron-variant sneller dan ooit over de wereld. Veel mensen worden echter nauwelijks ziek van deze virusvariant, ook omdat een flink deel van de wereldbevolking inmiddels gevaccineerd is. Toch zijn er in China al diverse sporters en stafleden positief getest op corona, zoals we dat nog kennen van de Zomerspelen van Tokio.

Vlag
Toch gaan de Spelen door, en daar hoort natuurlijk een openingsceremonie bij. Traditioneel dragen twee Nederlandse sporters onze nationale driekleur het Olympisch stadion binnen. Dit keer zijn dat schaatser Kjeld Nuis en kunstrijdster Lindsay van Zundert. Daarna kan het spektakel echt beginnen; vanwege het tijdverschil beginnen veel sporten al vroeg in de Nederlandse nacht. Lees hier hoe laat elke sport op de Winterspelen wordt uitgezonden.

De openingsceremonie van de Olympische Winterspelen is vrijdag 4 februari om 12.50 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je de openingsceremonie van de Winterspelen terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Openingsceremonie Olympische Winterspelen in Peking live op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV