Donderdag in M: Drievoudig Olympiër Timothy Beck over het 'vlag dragen'

Donderdag in M: Drievoudig Olympiër Timothy Beck over het 'vlag dragen'
Dit zijn de gasten van donderdag 3 februari

Kijktip :

Margriet van der Linden ontvangt allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

Bekijk hier alles van de Winterspelen 2022.

De gasten in M van donderdag 3 februari

  • Vrijdag 4 februari 2022 rond 13:00 uur is het zover: de start van de Olympische Winterspelen in Beijing. Voor atleten het begin van de belangrijkste dagen in hun carrière en voor sportliefhebbers is het twee weken genieten. Hoe is het om vlaggendrager te zijn? We praten erover met drievoudig Olympiër Timothy Beck en winnaar van Olympisch Zilver, Jan Ykema. Beiden waren eerder vlaggendragers.

  • Invloeden van de jaren tachtig blijven: in muziek, mode en op tv. Alides Hidding en zijn band Time Bandits hadden in de jaren tachtig een hit met ‘Live It Up’. Recent was Alides Hidding te zien in het televisieprogramma Beste Zangers. Er is ook een nieuwe single uit, maar om te vieren dat de jaren tachtig nooit verloren gaan, spelen ze hun hit uit 1981 live in de studio.

  • Door het Marengo-proces kennen we inmiddels allemaal Ridouan Taghi, maar er loopt nog een proces tegen een grote drugsbaron. Hij luistert naar de bijnaam Piet Costa. Buiten het zicht van de politie groeide hij uit tot een van de grootste cocaïnebazen van Nederland. Zijn criminele carrière kwam uiteindelijk ten einde met de vondst van een martelcontainer. Misdaadjournalist van NRC Jan Meeus schuift aan en vertelt ons meer over deze zaak.

  • De Rotterdamse tieners Darlin, Selena en Tamia uit dromen van een groots leven. In de documentaire 'Mondig Zuid' volgt documentairemaker René van Zundert de drie jongeren uit Rotterdam Zuid. Zij moeten voor zichzelf opkomen, mondig zijn en soms moeten ze dat meer dan anderen. Aan tafel schuiven aan: documentairemaker René van Zundert en drie tieners Darlin, Selena en Tamia uit de film.

  • De inflatie blijft maar stijgen en alles wordt duurder. De prijzen van boodschappen, benzine en woningen zijn al maanden ver gestegen en worden alsmaar hoger. In tegenstelling tot de prijzen blijven de lonen juist achter en dat raakt ons allemaal in de portemonnee. Het stelt de Europese Centrale Bank voor de vraag: Wat kunnen we eraan doen? We bespreken het met economen Marieke Blom en Peter Hein van Mulligen.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV