Nieuw reisprogramma Toms Schotland gaat zondag van start op NPO 2

Nieuw reisprogramma Toms Schotland gaat zondag van start op NPO 2
Tom Egbers gaat op zoek naar mooie verhalen

Kijktip :

In navolging van Toms Engeland (2018) en Toms Ierland (2019) is vanaf zondag 6 februari het nieuwe reisprogramma Toms Schotland te zien op NPO 2. Hierin reist sportpresentator Tom Egbers door Schotland op zoek naar mooie verhalen.

Toms Schotland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Autonome ziel
Gedurende zijn reis probeert Egbers de autonome ziel van de Schotten beter te doorgronden. Zo ontdekt hij dat de Brexit ook in Schotland voor veel onrust zorgt en dat de historische roep om onafhankelijkheid van Groot-Brittannië steeds luider is geworden. Maar hoe gespannen is de relatie tussen hen die willen breken met de Engelsen en de Schotten die juist dolgraag de Britse identiteit willen behouden?

Irritaties
In de eerste aflevering rijdt Egbers in zijn oldtimer de grens tussen Engeland en Schotland over. Hoe verder hij het land in trekt, hoe meer mensen zich af willen scheiden van de Engelsen. Maar wil men dat écht, of zijn het slechts irritaties tussen geliefden? Op de Highland Games in Oban denkt de lokale bevolking er het zijne van. De doedelzakken blijven echter spelen, terwijl de sterke mannen uit de Hooglanden hun boomstammen werpen.

Het nieuwe reisprogramma Toms Schotland is vanaf zondag 6 februari wekelijks rond 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Toms Schotland terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw reisprogramma Toms Schotland gaat zondag van start op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV