Serierecensie: De verschrikkelijke jaren tachtig is harde humor en ode aan vervlogen tijden

Serierecensie: De verschrikkelijke jaren tachtig is harde humor en ode aan vervlogen tijden
Naar de gelijknamige roman van Tim Kamps

Kijktip :

Vanaf 6 februari is de nieuwe dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig te zien op NPO 3. Acteur Jacob Derwig schittert als Bert: De baas van een commune met vier vrouwen en hun kinderen waar Bert het voor het zeggen heeft. Scherpe humor, drama en ode aan de jaren '80 staan op het programma. Lees hier de serierecensie van De verschrikkelijke jaren tachtig.

De verschrikkelijke jaren tachtig aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Ter land ter zee en in de lucht, Tsjernobyl en De Snorkels
Het verhaal speelt zich af in de absurde realiteit van een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet doet verwoede pogingen om zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie. De serie gaat over volwassenen die totaal de weg kwijt zijn en wat voor effect dat op hun kinderen heeft, met alle gevolgen van dien.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ n.n.b

Als je snel geshockeerd bent is het raadzaam om deze serie, die een héél klein beetje doet denken aan de film Flodder, over te slaan. Maar geniet je van scherpe dialogen, leuke humor en grof taalgebruik? Dan zit je helemaal goed met deze vrij bizarre serie. Bovendien heeft deze serie een rijke soundtrack met onder andere Tiffany, Culture Club, Wilson Phillips én Frizzle Sizzle die voorbij komen. Een trip down memory lane naar de jaren '80, die voor velen heel herkenbaar zal zijn. De cast is voortreffelijk met naast Jacob Derwig ook rollen voor Bianca Krijgsman en Kim van Kooten. Een hele fijne serie die start met veel humor maar verandert in hartverscheurend drama. Vier sterren.

Cast
Naast Jacob Derwig (The Spectacular) en Kim van Kooten (Hollands Hoop) zijn ook Malou Gorter (Niemand in de Stad), Bianca Krijgsman (Kapsalon Romy) en Eric van Sauers (Lef) te zien in deze serie. Deze productie is van scenarioschrijver Kim van Kooten en regisseur Tim Kamps.

De serie De verschrikkelijke jaren tachtig is vanaf zondag 6 februari wekelijks rond 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle 8 afleveringen van De verschrikkelijke jaren tachtig terugkijken bij Gids.tv en NPO Plus.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV