Recensie: Bigbug is sciencefiction-komedie met ondeugende trekjes

Recensie: Bigbug is sciencefiction-komedie met ondeugende trekjes
Van Amélie-regisseur Jean-Pierre Jeunet

Film :

Vanaf 11 februari is de film Bigbug te zien op Netflix. Een beetje vreemd, maar wel erg lekker - dat zijn de films van de Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet. De filmmaker die grote successen had met Amélie, Delicatessen en La cité des enfants perdus maakt nu een comeback op Netflix met een bizarre sf-comedy. Lees hier de filmrecensie van Bigbug.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Sorry, Request Denied"
Het verhaal speelt zich af in het jaar 2050. Kunstmatige intelligentie is nu overal, maar enkele kibbelende inwoners uit een voorstad staan centraal. Het huishouden laten ze tegenwoordig over aan robots. Wanneer de kunstmatige intelligentie in opstand komt, keren de huishoudhulpjes zich tegen hun baasjes. Voor hun eigen veiligheid worden de mensen vervolgens gevangen gehouden in hun eigen huis.

Actrice Claude Perron is Monique in de film 'Bigbug'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ n.n.b

Bigbug, een klucht-achtige en soms hysterische Franse science fiction-komedie, is zeker niet voor iedereen geschikt. De film is - zoals al het werk van Jeunet - wel prachtig vormgegeven, met een wereld waarin robots de dienst uitmaken. Vooral visueel valt er dus veel te genieten. De kleuren, de decors en special effects zien er erg goed uit en bovendien zien we een paar bekende namen uit de Franse filmwereld. Zo komen Alban Lenoir (als sportbot Greg) en Claude Perron (in een leuke rol als huishoudbot Monique) voorbij. Heel spannend wordt het niet en de humor is flauw; een mooi ingepakt cadeau met een teleurstellende inhoud. Twee sterren.

Cast
Naast Elsa Zylberstein (L'amour c'est mieux que la vie) en Dominique Pinon (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain) zijn ook Isabelle Nanty (Été 85), Alban Lenoir (Erased) en Claude Perron (Emily in Paris) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet (Alien: Resurrection).

Vanaf 11 februari 2022 is de film Bigbug te zien op Netflix. Genre: comedy, fantasy, sciencefiction. Tijdsduur: 111 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Bigbug is sciencefiction-komedie met ondeugende trekjes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV