Woensdag in Het verhaal van Nederland: in het spoor van de Romeinen

Woensdag in Het verhaal van Nederland: in het spoor van de Romeinen
Daan Schuurmans reist verder door de geschiedenis

Kijktip :

Woensdagavond (9 februari) is de tweede aflevering van de prestigieuze serie Het verhaal van Nederland te zien op NPO 1. In dit programma reist acteur Daan Schuurmans door de geschiedenis van ons land aan de hand van dramascènes, verhalen van Schuurmans en uitleg van experts.

Het verhaal van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Julius Caesar
In deze aflevering zijn we aanbeland in de Romeinse tijd. Julius Caesar is degene die ons land en haar bewoners voor het eerst beschrijft. De komst van de Romeinen gaat echter niet zonder slag of stoot, want de Germaanse stammen zitten niet op onderdrukking te wachten. De stammen die ons land bevolken worden alsnog onderworpen, verjaagd of vermoord.

Nieuwe cultuur
Toch levert de komst van de Romeinen ons land ook veel op. Ze brengen een nieuwe cultuur, maar ook nieuwe bewoners. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van de Romeinse tijd onder onze voeten terug te vinden, zoals Schuurmans laat zien in deze aflevering. Maar waarom zijn de Romeinen opeens uit onze geschiedenis verdwenen?

Het verhaal van Nederland is elke woensdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV