Documentaire Het vuur van Al Pacino woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Het vuur van Al Pacino woensdag te zien op NPO 2
Een reis door de carrière van legendarische acteur

Kijktip :

Als filmliefhebbers wordt gevraagd naar de beste acteur aller tijden, komt de naam van Al Pacino (1940) vaak bovendrijven. De documentaire Het vuur van Al Pacino laat ons de persoon achter de enigmatische legende zien. Uiteraard komen ook zijn belangrijkste rollen aan bod.

Het vuur van Al Pacino gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Method acting
Al Pacino begint in het theater, waar hij rollen uit het oeuvre van William Shakespeare vertolkt. Acteercoach Lee Strasberg brengt hem de kneepjes van het method acting bij. Pacino's eerste belangrijke filmrol is die van heroïneverslaafde in The Panic in Needle Park (1971). Het zet de toon voor het begin van zijn carrière, waarin hij voor maatschappelijk geëngageerde films kiest.

The Godfather
Pacino's grote doorbraak volgt in 1972 met The Godfather, twee jaar later gevolgd door The Godfather, Part II. De maatschappelijk geëngageerde kant komt naar voren in Serpico (1973), Dog Day Afternoon (1975) en ...And Justice for All (1979). Pacino maakt de weg vrij voor Italiaans-Amerikanen als Robert De Niro, John Travolta en Joe Pesci. Tegelijkertijd grijpt hij naar de drank, wat hem in een depressie brengt.

De documentaire Het vuur van Al Pacino is woensdag 9 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Het vuur van Al Pacino terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Het vuur van Al Pacino woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV