Vanavond op tv: Het verhaal van Nederland over de Romeinen, Ajax - Vitesse en meer

Vanavond op tv: Het verhaal van Nederland over de Romeinen, Ajax - Vitesse en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 9 februari

Kijktip :

Vanavond is de tweede aflevering van Het verhaal van de Nederland te zien. We zijn aanbeland in de Romeinse tijd. Verder onder meer de bekerwedstrijd Ajax - Vitesse. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 9 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - Vitesse (KNVB Beker)

FOX
19:00 uur

Vanaf 18.00 uur de voorbeschouwing en om 19.00 uur live verslag van Ajax - Vitesse in de kwartfinale van de KNVB-beker. Het verslag van sportzender ESPN is voor iedereen live te zien op FOX. De wedstrijd tussen de kopkoper in de eredivisie en de nummer zes is dé kraker in de kwartfinales van het bekertoernooi. Aan het begin van het seizoen won Ajax met 5-0 van Vitesse in de eredivisie.


Het verhaal van Nederland: Romeinen

NPO 1
20:35 uur

In de tweede aflevering van het bijzondere geschiedenisprogramma Het verhaal van Nederland volgen we - in dramascènes en met uitleg van experts - het spoor van de Romeinen in Nederland. Het is Julius Caesar die ons land en haar bewoners voor het eerst beschrijft. Maar de komst van de Romeinen gaat niet zonder slag of stoot. De Germaanse stammen die het land bevolken worden onderworpen, verjaagd of vermoord.


Rooijakkers over de vloer: Patrick Martens

RTL 4
21:30 uur

In deze aflevering van Rooijakkers over de vloer loopt Art Rooijakkers een dag mee in het leven van Patrick Martens. Patrick is bekend als acteur, presentator en winnaar van Het Perfecte Plaatje. Zijn carrière gaat als een speer, hij heeft een nieuwe liefde én heel trotse vrienden en familie. Alles gaat voor de wind en Art mag er een dagje van meegenieten.


Nieuw: I Am Shauna Rae

TLC
21:30 uur

In het nieuwe programma I Am Shauna Rae wordt de 22-jarige Shauna Rae gevolgd. Shauna Rae is een bijzondere vrouw met een opmerkelijke aandoening. Bijwerkingen van de behandeling van een zeldzame hersentumor zorgden ervoor dat haar lichaam stopte met groeien, waardoor de nu 22-jarige eruitziet als iemand van acht jaar. Ondanks haar kinderlijke uitstraling wil Shauna uiteraard het leven leiden van een volwassene.


Docu: Het vuur van Al Pacino

NPO 2
22:20 uur

In de documentaire Het vuur van Al Pacino over de legendarische acteur Al Pacino (1940) zien we de persoon achter de enigmatische legende en krijgen we zicht op de belangrijkste rollen uit zijn 50-jarige carrière. Tussen 1971 en 1985 speelt hij in Serpico, Dog Day Afternoon en Scarface. Ook maakt hij het pad vrij voor andere Italiaanse Amerikanen als Robert De Niro, Joe Pesci en John Travolta. Tegelijkertijd grijpt hij naar de drank, wat hem in een depressie brengt.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV