Zondag in Project Rembrandt: Berget Lewis en Shirma Rouse jureren mee

Zondag in Project Rembrandt: Berget Lewis en Shirma Rouse jureren mee
Kunstenaars leggen zangeressen vast

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Project Rembrandt, zondag te zien op NPO 1, krijgen de amateurkunstenaars bezoek van zangeressen Berget Lewis en Shirma Rouse. De opdrachten staan deze week in het teken van licht en donker.

Project Rembrandt gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Zwart-wit
In de eerste opdracht krijgen de kunstenaars een pittige uitdaging voor de kiezen. Ze moeten werken in zwart-wit, met Oost-Indische inkt - en dat blijkt lastiger dan gedacht. Bij de tweede opdracht krijgen de amateurschilders de taak om licht te schildren op de manier zoals Rembrandt dat ook deed.

Zangeressen
Ze schilderen daarbij portretten van twee bijzondere vrouwen: zangeressen Berget Lewis en Shirma Rouse. Zij helpen de vaste juryleden Pieter en Raquel als gastjurylid en beoordelen de portretten die de amateurschilders van hen gemaakt hebben. Is het gelukt om ze mooi te portretteren, en hoe denken Berget en Shirma er zelf over?

Project Rembrandt is elke zondag rond 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Project Rembrandt terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV