Top 5 van de Oscar winnende films op Netflix

Top 5 van de Oscar winnende films op Netflix
Oscargoud met vuurrode letters

Nieuws :

Terwijl de Oscar koorts van 2018 naar een hoogtepunt stijgt, en de rode loper weer tevoorschijn komt bij het Dolby Theatre in Hollywood. Waar sterren weer in pracht en praal aanwezig zullen zijn voor het oog van de wereld. In het verleden zijn er talloze winnaars geweest van epische meesterwerken, die je gewoon thuis op de bank kunt bekijken. Hier een kleine greep uit Oscar winnende films die op Netflix te zien zijn.

1. The Godfather (1972)

Het wereldberoemde verhaal over de legendarische Don Vito Corleone (Marlon Brando), die in de jaren veertig aan het hoofd staat van een groot New Yorks maffia-imperium. Zijn jongste zoon, de soldaat Michael (Al Pacino) wil helemaal niets weten van de duistere praktijken van zijn vader. Als Don Vito wordt neergeschoten, besluit zijn zoon om wraak te nemen. Het gevolg is dat hij moet vluchten naar Sicilië in Italie. Als zijn oudere broer Sonny wordt vermoord, keert Michael terug om de zijn rol als Godfather over te nemen van zijn vader. Deze film werd genomineerd voor elf Oscars, uiteindelijk won deze film er drie waaronder beste film. Deze gangsterfilm kreeg een IMDb-score van een 9,2. Bekijk hieronder de trailer van The Godfather.

2. Gladiator (2000)

De Romeinse Generaal Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe) verslaat het noordelijk barbarenleger. Maar wordt hij verraden door de Keizer Commodus (Joaquin Phoenix). Hij wordt verkocht als slaaf, om te vechten als Gladiator en om zo dichter bij zijn vijand te komen en wraak te nemen. De film werd genomineerd voor twaalf Oscars, maar won er vijf waaronder beste film. Dit Romeinse epos kreeg een IMDb-score was een 8,5. Bekijk hieronder de trailer van Gladiator.

3. Saving Private Ryan (1998)

Ook oorlogsfilms doen het goed in de Oscar geschiedenis. De film begint met de indrukwekkende landing op Normandië D-day 6 juni 1944. Die uiterst realistisch in beeld is gebracht. We volgen een kleine groep soldaten, die besluiten om Ryan (Matt Damon) te redden nadat al zijn broers zijn omgekomen in het oorlogsgebied. Naast beste film heeft ook de regisseur Steven Spielberg een oscar gewonnen voor deze oorlogsfilm. De IMDb-score is een 8,6. Bekijk hieronder de trailer van Saving Private Ryan.

4. West Side Story (1961)

Deze musicalfilm is gebaseerd op het iconische liefdesverhaal van Romeo & Juliet. In de film volgen we twee New Yorkse straatbendes, een Amerikaanse en een Puerto Ricaanse. Er is veel geweld en ruzie tussen de straatbendes, maar dit stopt niet de liefde die ontstaat tussen Tony en Maria. Kunnen deze verliefde mensen een einde maken aan de ruzies tussen de twee straatbendes? Deze film wist in totaal tien Oscars binnen te slepen. Een absoluut record voor een musicalfilm. De IMDb-score is een 7,6. Bekijk hieronder de trailer van West Side Story.

5. Braveheart (1995)

Dit epos van Mel Gibson toont het verhaal van William Wallace die door tragische gebeurtenissen in conflict komt met het leger van Engeland. Met als gevolg dat er een grote oorlog uitbreekt tussen Engeland en Schotland. Dit waargebeurde verhaal staat bekend om de Schotse onafhankelijkheid. Deze brute film vol veldslagen, humor en ontroering won vijf Oscars waaronder eentje voor beste film en beste regie. De IMDb-score is een 8,4. Bekijk hieronder de trailer van Braveheart.

Bekijk hier de Oscar genomineerden van 2018 op een rij. De Oscar-uitreiking is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart vanaf 02.30 uur live te zien bij Net5.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 5 van de Oscar winnende films op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen