Epische film Master and Commander: The Far Side of the World maandag te zien op Net5

Epische film Master and Commander: The Far Side of the World maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Australische filmmaker Peter Weir is verantwoordelijk voor enkele van de mooiste Hollywoodfilms van de late twintigste eeuw. Na de eeuwwisseling sloeg hij in 2003 opnieuw toe met het spektakelstuk Master and Commander: The Far Side of the World. Deze epische film is maandag te zien op Net5 en je kunt Master and Commander: The Far Side of the World streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Master and Commander gaat over kaptein Lucky Jack Aubrey. Hij vaart op zijn geliefde schip de Surprise. Geheel onverwacht wordt hij aangevallen door een gigantisch oorlogsschip. Aubreys schip is niet opgewassen tegen deze overmacht en na een ongelijke strijd wordt de Surprise zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit Aubrey zich er niet bij neer te leggen en hij zet de achtervolging in. De kapitein is vastberaden zijn vijand na te jagen over de immense oceanen - ook al kan dit de ondergang van zowel het schip als de bemanning betekenen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na meer ingetogen films als Dead Poets Society (1989) en The Truman Show (1998) trok Peter Weir voor Master and Commander alle registers open. De film is van begin tot eind overweldigend qua schaal en spektakel, hoewel er ook genoeg ruimte is voor de personages. Tezamen schetst dit een mooi beeld van de zeeslagen van weleer, ondersteund door geweldige special effects, uitstekend geluid en imposante sets en kostuums. Niet voor niets werd de film genomineerd voor maar liefst tien Oscars, waarvan de prijzen voor Beste Cinematografie en Beste Geluidseffecten ook daadwerkelijk werden binnengehaald.

Cast
Naast Russell Crowe (Gladiator) en Paul Bettany (Avengers: Infinity War) zijn ook James D'Arcy (Dunkirk) en Billy Boyd (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) te zien in Master and Commander: The Far Side of the World. Deze film is geregisseerd door Peter Weir (Witness).

Master and Commander: The Far Side of the World (2003) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is maandag 14 februari om 22.20 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, drama. Speelduur: 138 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Epische film Master and Commander: The Far Side of the World maandag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV