Recensie: Anne+: De Film is prachtig en persoonlijk LHBTQ+ verhaal op Netflix

Recensie: Anne+: De Film is prachtig en persoonlijk LHBTQ+ verhaal op Netflix
Hanna van Vliet steelt de show

Film :

Vanaf 11 februari staat de film Anne+ op Netflix. Een film die veel heeft betekent voor de representatie van de LHBTQ+ community in Amsterdam en is nu in 190 landen te zien. Lees hier de recensie van Anne+: De Film.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Emigreren of niet?
Anne gaat emigreren naar haar liefde Sara in Montréal, maar net voordat deze grote stap zal gebeuren keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen?

Bron: Dutch FilmWorks

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ 6,4

De film Anne+ is inderdaad een geweldige representatie van de community waar de laatste tijd veel aandacht voor is. De eerste minuten zijn even wennen, maar de complimenten gaan naar schrijfster Maud Wiemeijer voor de natuurlijke dialogen, die heel erg echt en gemeend voelen. Vooral de ruzie in het laatste half uur is super sterk. Hanna van Vliet is geweldig als hoofdpersonage Anne en speelt iedereen naar huis. Een bijzonder emotionele film die je een goed gevoel kan geven maar je ook op het puntje van je stoel laat zitten. 3,5 ster.

Cast
Naast Hanna van Vliet (Drijfzand) en Jouman Fattal (De Zitting) spelen ook Thorn Roos de Vries, Eline van Gils (Verdwenen Dagen) en Romana Vrede (I Don't Wanna Dance) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Valerie Bisscheroux.

Vanaf 11 februari 2022 is Anne+: De Film te kijken op Netflix. Genre: Drama, Romantiek. Tijdsduur: 94 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV