Slotaflevering Het geheim van de meester: De Nachtwacht dinsdag te zien op NPO 2

Slotaflevering Het geheim van de meester: De Nachtwacht dinsdag te zien op NPO 2
Race tegen de klok

Kijktip :

Dinsdagavond (15 februari) komt er een einde aan de grootste klus waar het team van De geheim van de meester ooit aan is begonnen: een reconstructie van de Nachtwacht, het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn. Gaat het ze lukken?

Het geheim van de meester: De Nachtwacht gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hulp
In deze laatste aflevering heeft Lisa de hulp van twee kunstschilders nodig in haar race tegen de klok. Burgemeester Femke Halsema brengt een bezoek aan het atelier en neemt zelf ook het penseel ter hand. Verder vertelt Michel over de rol die Rembrandt tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog speelde. Daarnaast brengt ook een basisschoolklas een bezoekje.

Onthulling
Dat bezoek laat de waarde van het schilderij nu, en voor de toekomst, zien. Het team zelf is ondertussen verwikkeld in een discussie over het wel of niet uitvoeren van het oorspronkelijke plan: het afknippen van grote delen van het schilderij. In het museum zet Lisa de handtekening van Rembrandt en volgt de grote onthulling van de reconstructie. Doorstaat het de vergelijking met het origineel?

De slotaflevering van Het geheim van de meester - De Nachtwacht is dinsdag 15 februari om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Het geheim van de meester: De Nachtwacht terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Het geheim van de meester: De Nachtwacht dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV