Vanavond op tv: Valentijnsdag-special First Dates, documentaire Voorgoed samen

Vanavond op tv: Valentijnsdag-special First Dates, documentaire Voorgoed samen
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 februari

Kijktip :

Het is vandaag Valentijnsdag en dat wordt ook in het First Dates-restaurant gevierd, waar BN'ers op date gaan. Verder onder meer de indrukwekkende documentaire Voorgoed samen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

First Dates: Valentijnspecial met BN'ers

NPO 3
19:25 uur

Op deze Valentijnsdag is er weer een BN'er-special van First Dates. Slaat de vonk in het restaurant over? Gastvrouw Denice, barman Victor en de rest van het liefdesteam staan, geheel in Valentijnstijl, klaar voor bekende singles. Dit jaar zijn dat onder anderen zangeres Imca Marina en theatermaakster Adelheid Roosen. Zij hebben hun ware liefde nog niet gevonden en hopen die te vinden in het First Dates Restaurant.

Andere Tijden: carnaval

NPO 2
20:25 uur

Andere Tijden is terug op tv en vanaf nu elke maand op een maandag om 20.25 uur met een 50 minuten durende special. Vanavond over carnavalsfeesten uit het verleden. Presentator Astrid Sy onderzoekt aan de hand van een 450 jaar oud schilderij waar carnaval of vastenavond vandaan komt. Vic van de Reijt schetst de muzikale geschiedenis van het feest en André van Duin vertelt hoe je een carnavalsklassieker maakt.

Dramafilm: Babel

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond de dramafilm Babel te zien, waarin regisseur Alejandro González Iñárritu meerdere verhaallijnen met elkaar verweeft - iets dat hij ook al liet zien in Amores Perros (2000) en 21 Grams (2003). Eén vuurwapen, vier verhalen. Uiteindelijk komen deze verhalen samen en vormen ze een tragische geschiedenis die bovenal aantoont dat mensen waar ook ter wereld niet zo veel van elkaar verschillen.

Nieuw: Underground Worlds

National Geographic
21:00 uur

Met het programma Underground Worlds gaat National Geographic op ontdekkingstocht naar de wonderen die verborgen liggen in de diepe, donkere plekken onder ons. Deze epische serie onthult de verborgen verhalen van enkele van 's werelds meest buitengewone ondergrondse structuren, zowel natuurlijke als door de mens gemaakt, tot leven gebracht met spectaculaire beelden en deskundig onderzoek en uitleg.

Docu: Voorgoed samen

NPO 2
22:20 uur

Loes (88) en Monique (74) houden al een halve eeuw zielsveel van elkaar. Maar sinds de dementie van Monique en de spierziekte van Loes zijn ze meer dan ooit afhankelijk van de ander. Ze willen niet ondraaglijk lijden en besluiten gezamenlijk uit het leven te stappen. De documentaire Voorgoed samen volgt het stel in de aanloop naar hun gezamenlijke euthanasie. Zijn Loes en Monique voorlopers van een toekomstige generatie die voltooid leven accepteert en mag sterven zonder lijden?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV