Geweldige actiefilm Baby Driver zaterdag te zien op Veronica

Geweldige actiefilm Baby Driver zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Afgelopen jaar verblijdde de Britse regisseur Edgar Wright ons nog met het prachtige, nachtmerrie-achtige Last Night in Soho - het zoveelste pareltje van zijn hand. Zaterdag kun je op Veronica genieten van zijn vorige productie, de veelgeprezen en unieke actiefilm Baby Driver. Je kunt Baby Driver streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Centraal in het verhaal staat de jonge Baby, die een enorme schuld heeft. Om die in te lossen gaat hij aan de slag als chauffeur bij overvallen. Er is één probleem dat hij tijdens het rijden moet verhelpen: een harde piep in zijn oren, het gevolg van een trauma uit zijn verleden. Dat doet Baby door tijdens zijn klusjes naar muziek te luisteren. Wanneer Baby tot over zijn oren verliefd wordt op een mooi meisje, wil hij zijn criminele activiteiten vaarwel zeggen - maar dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Bij de negentigste Oscaruitreiking, begin 2018, was Baby Driver voor drie beeldjes genomineerd. Helaas gingen alle prijzen aan de makers voorbij, want zeker in de categorie Beste Montage was een onderscheiding op zijn plaats geweest. Op ingenieuze wijze maakt Baby Driver namelijk gebruik van muziek als montage-instrument (met ook een rol voor de Nederlandse bands Focus en Golden Earring!), waardoor het één van de origineelste actiefilms van deze eeuw is. Bovendien met een uitstekende cast, die zichtbaar plezier heeft.

Cast
Naast Ansel Elgort (West Side Story), Lily James (The Dig) en Kevin Spacey (Se7en) zijn ook Jon Hamm (Richard Jewell), Eiza González (Alita: Battle Angel) en Jamie Foxx (Just Mercy) te zien in Baby Driver. Deze film is geregisseerd door Edgar Wright (Hot Fuzz).

Baby Driver (2017) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is zaterdag 1 oktober om 22.15 uur te zien op Veronica. Genre: actie, misdaad. Speelduur: 112 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV