Recensie: Dog is roadtrip met Channing Tatum en prachtige hond Lulu

Recensie: Dog is roadtrip met Channing Tatum en prachtige hond Lulu
Komedie en drama van de makers van Magic Mike

Film :

Vanaf 24 februari is de film Dog te zien in de Nederlandse bioscopen. De Amerikaanse vlag wappert trots in deze drama- en komediefilm, die goed past in het straatje van Turner & Hooch en K-9 (1989). Dit keer zien we Magic Mike-ster Channing Tatum en de hond Lulu in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van de film Dog.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Belgische Mechelaar
Het verhaal gaat over ex-soldaat Briggs (Channing Tatum). Hij krijgt de taak om legerhond Lulu naar de begrafenis te brengen van haar overleden baasje. Dit lijkt een simpele taak maar tijdens hun reis langs de Pacifische kust, drijft Lulu’s onhandelbare gedrag Briggs tot het uiterste. Hij doet krampachtig zijn best om Lulu onder controle te houden maar hierdoor komen ze juist in grote problemen.

Acteur Channing Tatum als Briggs met zijn hond Lulu in de film 'Dog'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 6,9

Een typische Amerikaanse speelfilm die helemaal niets nieuws in petto heeft, maar veel herkenbare situaties uit eerdere onvergetelijke klassiekers met honden opnieuw in de herhaling gooit. En met de sympatieke acteur Channing Tatum in de hoofdrol, geeft dat natuurlijk helemaal niks. Een hele aardige wegkijker, maar het had meer emotie en humor mogen hebben. De avonturen zijn bij vlagen meeslepend met thema's als posttraumatische stressstoornis, groot verlies en de moeizame band tussen man en hond. De Belgische Mechelaar steelt absoluut de show, maar echt gedenkwaardig wordt het helaas niet. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Channing Tatum (Hail, Caesar!) en Q'orianka Kilcher (The Alienist) zijn ook Kevin Nash (Lockdown) en Emmy Raver-Lampman (Blacklight) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Reid Carolin en Channing Tatum (White House Down).

Lees ook: Top 5 films met honden (en één ander dier) in de hoofdrol.

Vanaf 24 februari 2022 is de film Dog te zien in de bioscoop. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 101 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV