Woensdag 16 februari in Het verhaal van Nederland: de vroege middeleeuwen

Woensdag 16 februari in Het verhaal van Nederland: de vroege middeleeuwen
De tijd van Friezen en Franken

Kijktip :

Woensdag (16 februari) is het tijd voor de derde aflevering van Het verhaal van Nederland. Al na twee afleveringen kunnen we concluderen dat dit bijzondere geschiedenisprogramma een gigantisch succes is. Waar zijn we nu aanbeland?

Het verhaal van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Middeleeuwen
Na de jagers en verzamelaars en de Romeinse tijd zijn we inmiddels gearriveerd bij de vroege middeleeuwen. Het is de periode van de Friezen en de Franken. De Friezen bewonen het kustgebied van het toenmalige Nederland. Deze bevolkingsgroep gelooft in natuurgoden en zelfs in het brengen van mensenoffers.

Missionarissen
De manier van leven van de Friezen wordt flink op de proef gesteld met de komst van de christelijke missionarissen. Er komt veel op de schouders van Radbod, koning der Friezen, te liggen: moet hij zich bekeren tot het nieuwe geloof? Of juist vasthouden aan zijn eigen traditie? Het is een duivels dilemma.

Het verhaal van Nederland is elke woensdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het verhaal van Nederland terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 16 februari in Het verhaal van Nederland: de vroege middeleeuwen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV