Vanavond op tv: Friezen en Franken in Het verhaal van Nederland, Internazionale - Liverpool

Vanavond op tv: Friezen en Franken in Het verhaal van Nederland, Internazionale - Liverpool
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 februari

Kijktip :

Vanavond gaat Het verhaal van Nederland verder met een aflevering over de vroege middeleeuwen, de tijd van Friezen en Franken. Verder onder meer de Champions League-kraker Internazionale - Liverpool. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Het verhaal van Nederland: Friezen en Franken

NPO 1
20:35 uur

Deze week duikt Het verhaal van Nederland in de wereld van de Friezen en Franken. In de vroege middeleeuwen bewonen de Friezen het kustgebied van Nederland. Ze geloven in natuurgoden en zelfs in het brengen van mensenoffers. Met de komst van christelijke missionarissen wordt hun manier van leven op de proef gesteld. Moet Radbod, koning der Friezen, zich bekeren tot het nieuwe geloof? Of juist vasthouden aan zijn eigen tradities?


Live: Internazionale - Liverpool (CL)

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 19.55 uur de voorbeschouwing en om 21.00 uur live verslag van Internazionale - Liverpool in de achtste finales van de Champions League. De kampioen van Italië begint de onderlinge ontmoeting met een thuiswedstrijd. In de groepsfase eindigde Inter achter Real Madrid. Liverpool eindigde ongeslagen, ondanks een groep met Atlético Madrid, AC Milan en FC Porto.


Nieuw: Mussolini: The First Fascist

Canvas
21:15 uur

Deel één van de tweedelige documentaire over Benito Mussolini, die honderd jaar geleden premier van Italië werd en daarna als dictator regeerde. In de herfst van 1922 trekt Mussolini de macht naar zich toe. Zijn wettelijke staatsgreep die op 24 oktober begint in Napels is een meesterwerk. Hij stelt de fragiele Italiaanse parlementaire monarchie voor een ultimatum: "Ofwel geven ze ons de macht, ofwel trekken we naar Rome".


Rooijakkers over de vloer: Hans Kazàn

RTL 4
21:30 uur

Art Rooijakkers reist deze week af naar Spanje voor een bezoek aan goochelaar Hans Kazàn. Aan de Costa del Sol ontmoet Art Hans en zijn hechte gezin. Kazàn is openhartig over de moeilijke momenten uit zijn leven. Maar ondanks alles wat hij voor de kiezen kreeg, is de veerkrachtige Hans altijd positief.


Docu: Negen levens van Ozzy Osbourne

NPO 2
23:20 uur

Frontman van metalband Black Sabbath én een sympathieke tv-vader uit de 21ste eeuw: Ozzy Osbourne, beter bekend als 'The Prince of Darkness'. Deze duisternis refereert in eerste instantie aan zijn muziek. In de documentaire De negen levens van Ozzy Osbourne is te zien dat dit ook van toepassing is op zijn mentale gesteldheid. In de documentaire reflecteert Osbourne op zijn buitengewone leven, aan de hand van talloze ongelooflijke anekdotes en vertelt hij over zijn unieke vermogen om te overleven en zichzelf opnieuw uit te vinden.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Friezen en Franken in Het verhaal van Nederland, Internazionale - Liverpool of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV