NOS-special De strijd om Indonesië donderdag te zien op NPO 2

NOS-special De strijd om Indonesië donderdag te zien op NPO 2
Naar aanleiding van onderzoek naar Nederlands geweld

Kijktip :

Donderdag (17 februari) verschijnen de eerste resultaten van het onderzoek naar het Nederlandse geweld tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog van 1945 tot 1949. Ter gelegenheid daarvan is op NPO 2 de NOS-special De strijd om Indonesië te zien, gepresenteerd door Winfried Baijens.

De strijd om Indonesië gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Reportage
Hij praat met een aantal onderzoekers over de uitkomsten van hun werk. Verder is een reportage uit Indonesië te zien, waar de gevolgen van de strijd nog ieder jaar worden herdacht. Daarnaast is er aandacht voor de bijdrage van de Indonesische curatoren aan de tentoonstelling Revolusi! Die is momenteel te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Oorzaken en gevolgen
Aan het onderzoek is ruim vijf jaar gewerkt door het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het geeft antwoord op vragen naar de aard van het door Nederland gebruikte geweld in Nederlands-Indië, maar behandelt ook de oorzaken en gevolgen ervan.

De special De strijd om Indonesië is donderdag 17 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de special De strijd om Indonesië terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV