Recensie: Clifford the Big Red Dog is gezellig avontuur met CGI-hond in de hoofdrol

Recensie: Clifford the Big Red Dog is gezellig avontuur met CGI-hond in de hoofdrol
Familiefilm met Jack Whitehall, John Cleese en Darby Camp

Film :

Vanaf 16 februari is de film Clifford the Big Red Dog te zien in de Nederlandse bioscoop. Dat kleine schattige hondjes groot worden, weten we allemaal - maar de rode hond Clifford is een uitzondering. Hij wordt enorm groot in één nacht! Lees hier de filmrecensie van Clifford the Big Red Dog.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Emily Elizabeth
Het verhaal gaat over de tiener Emily Elizabeth. Ze ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een enorme hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Haar alleenstaande moeder is de stad uit voor werk, waardoor Emily en haar leuke maar impulsieve oom Casey samen op avontuur gaan in de The Big Apple.

Darby Camp en Jack Whitehall in de film 'Clifford the Big Red Dog'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 56% | IMDb ★ 6,0

Deze familiefilm is een kruising tussen live action en CGI-animatie, gebaseerd op het klassieke kinderboek van Norman Bridwell uit 1963. De verfilming leverde in de Verenigde Staten tot nu toe bijna 35 miljoen dollar op en doet het daarnaast ook erg goed op de streamingdienst van Paramount. De Nederlands gesproken versie - ideaal voor kinderen - is voor volwassenen vrij tenenkrommend. Clifford the Big Red Dog is een typisch Amerikaanse familiefilm met een leuke rol voor Jack Whitehall, die zijn best doet om er een feest van te maken. Helaas is de humor vrij matig, barst de familiefilm uit zijn voegen van de stereotypes, is hij niet vernieuwend en worden we getrakteerd op een mierzoet einde. Voor fans van de kwijlende rode hond Clifford is er wel goed nieuws, een sequel is nu al in aantocht. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Jack Whitehall (Jungle Cruise) en Darby Camp (The Christmas Chronicles) zijn ook John Cleese (The Very Excellent Mr. Dundee), Sienna Guillory (Remember Me), Tony Hale (Toy Story 4) en Izaac Wang (Gremlins: Secrets of the Mogwai) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Walt Becker (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip).

Vanaf 16 februari 2021 is de film Clifford the Big Red Dog te zien in de bioscopen. Genre: avontuur, familie. Tijdsduur: 97 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Clifford the Big Red Dog is gezellig avontuur met CGI-hond in de hoofdrol of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV