Schokkende waargebeurde film Dark Waters zie je vrijdag op Canvas

Schokkende waargebeurde film Dark Waters zie je vrijdag op Canvas
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Regisseur Todd Haynes heeft al een zeer gevarieerde carrière achter de rug, die pareltjes als Far from Heaven (2002) en Carol (2015) voortbracht. In 2019 bleek hij ook uitstekend een schokkend, waargebeurd filmdrama te kunnen maken met Dark Waters. Deze film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Dark Waters streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal over de blootlegging van een gruwelijk mileugeheim. Een advocaat, Robert Bilott genaamd, ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet Bilott alles op het spel: zijn toekomst, zijn familie en zelfs zijn leven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel regisseur Haynes ons regelmatig verrast met unieke films, is Dark Waters een opmerkelijk conventioneel Hollywooddrama. Dat spreekt echter niet in het nadeel van de film, want de gebeurtenissen zijn gruwelijk genoeg om je constant op het puntje van je stoel te houden. De grimmige setting, herfstachtige taferelen en het donkere camerawerk dragen allemaal bij aan een lekker duister sfeertje, en ondanks de soms taaie kost weet Haynes het begrijpelijk én boeiend te houden. Spanning gegarandeerd.

Cast
Naast Mark Ruffalo (Spotlight) en Anne Hathaway (Interstellar) zijn ook Tim Robbins (The Shawshank Redemption) en Bill Camp (News of the World) te zien in Dark Waters. Deze film is geregisseerd door Todd Haynes.

Dark Waters (2019) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 18 februari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, thriller. Speelduur: 126 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV