Heerlijke actiefilm American Made zaterdag 19 februari te zien op België Eén

Heerlijke actiefilm American Made zaterdag 19 februari te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Waar Tom Cruise voorheen ook naam maakte met prachtige filmdrama's als Rain Man (1988), Magnolia (1999) en The Last Samurai (2003), kennen we hem nu vooral als actieheld. Dat hem dat goed afgaat blijkt ook wel uit de heerlijke film American Made. Deze film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt American Made streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het is 1978 als piloot Barry Seal, in dienst van luchtvaartmaatschappij TWA, gerekruteerd wordt door de CIA-agent Monty Schafer. Seal smokkelt al jaren Cubaanse sigaren naar de Verenigde Staten via Canada én fungeert als piloot voor drugsbaron Pablo Escobar, maar Schafer vraagt hem om geheime verkenningsmissies voor de CIA te vliegen boven Centraal-Amerika. Met zijn kleine vliegtuigje, met ingebouwde camera's, gaat Seal de uitdaging aan. Gedurende de jaren tachtig wordt hij langzaam maar zeker een steeds belangrijkere rol binnen de CIA.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
We hebben Tom Cruise al in meerdere geheim agent-gedaantes gezien (Jack Reacher, Ethan Hunt), maar nog nooit speelde hij er een die gebaseerd is op een echte persoon. Barry Seal heeft namelijk écht bestaan, en dat maakt van American Made een intrigerend en spannend verhaal. De film ziet er buitengewoon gelikt uit en Cruise blijkt, met zijn nog altijd jongensachtige gezicht, een uitstekende keuze om Seal te spelen. De film trekt in een sneltreinvaart aan het oog van de kijker voorbij en zit vol humoristische situaties.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Domhnall Gleeson (Star Wars: The Rise of Skywalker) zijn ook Sarah Wright (The House Bunny) en Jesse Plemons (The Power of the Dog) te zien in American Made. Deze film is geregisseerd door Doug Liman (Edge of Tomorrow).

American Made (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is zaterdag 19 februari om 21.25 uur te zien op België Eén. Genre: actie, comedy. Speelduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV