Nieuw seizoen Kiespijn vanaf zondag te zien op NPO 3: dit zijn de gasten

Nieuw seizoen Kiespijn vanaf zondag te zien op NPO 3: dit zijn de gasten
Verkiezingsquiz met Diederik Ebbinge is terug

Kijktip :

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht en dus is de verkiezingsquiz Kiespijn, vorig jaar voor het eerst te zien naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen, terug op televisie met een nieuw seizoen. Diederik Ebbinge is opnieuw de gastheer.

Kiespijn gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Zwevende kiezer
In Kiespijn loodst Ebbinge de zoekende en zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap. Net als vorig jaar speelt hij weer een politieke panelquiz met twee, uiteraard geheel objectieve, teams: links en rechts. Deze staan weer onder leiding van captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman. We vergelijken actualiteit met politieke geschiedenis, maar ook de waanzin van politiek via social media en onze vooroordelen komen aan bod.

Peilen en duiden
Want vooroordelen op politiek gebied zijn er in overvloed. Kun je bijvoorbeeld aan iemand zien van welke partij hij of zij is? En waarom is dat zo? Kiespijn draait dus niet alleen om kennis, maar ook om een goed inschattingsvermogen. Wat is typisch links en wat is typisch rechts? Ook 'Mister EenVandaag Opiniepanel' Gijs Rademaker is weer van de partij om verschillende kwesties te peilen en te duiden.

Gasten
De komende week komen onder anderen langs:

  • Yeliz Çiçek
  • Paulien Cornelisse
  • Klaas Dijkhoff
  • Dolf Jansen
  • Iris van Lunenburg
  • Jaap Reesema
  • Dwight van van de Vijver

Het nieuwe seizoen van Kiespijn is vanaf zondag 20 februari wekelijks rond 20.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Kiespijn terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV