Wielrennen: UAE Tour 2022 live op tv en online

Wielrennen: UAE Tour 2022 live op tv en online
Tom Dumoulin en Tadej Pogačar aan de start

Sport :

Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 februari zien we de eerste koers van dit jaar: de UAE Tour, ofwel de Ronde van de Emiraten. Eurosport 1 doet elke dag live verslag op tv (behalve op zaterdag, dan is het op Eurosport 2 te zien). Online kun je de koers volgen via discovery+.

Lees ook de volledige wieleragenda van 2022 op Gids.tv.

Etappes
De eerste etappe is heuvelachtig door het woestijnlandschap, daarna volgen een vlakke etappe en een vlakke tijdrit. Woensdag (etappe 4) is het serieus klimmen, waarna er weer een vlakke rit is. Vrijdag komt er een vlakke etappe van en naar het Expo terrein. In de laatste etappe wordt gefinisht op de Jebel Hafeet, een aankomst bergop dus.

Bekijk hier op welk kanaal je Eurosport 1 en hier op welk kanaal je Eurosport 2 vindt bij jouw tv-aanbieder.

Favorieten
De regerend winnaar en ook winnaar van de Tour de France, Tadej Pogacar, probeert zijn titel te verdedigen in de Verenigde Arabische Emiraten. Adam Yates, Joāo Almeida en ook onze Nederlandse Tom Dumoulin gaan het hem moeilijk proberen te maken. Dylan Groenewegen gaat in de vlakke etappes proberen een ritzege te pakken.

De UAE Tour (Ronde van de Emiraten) is van zondag 20 februari tot zaterdag 26 februari rond de klok van 09.00 uur te zien op Eurosport 1, Eurosport 2 en online via discovery+.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV