OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in maart 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in maart 2022
Met onder meer Drive to Survive en Turning Red

Nieuws :

Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Worst Roommate Ever (1 maart)

Netflix

Gewelddadige oplichters. Koude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen onthullen enkele van de ergste samenwoonervaringen die men zich ooit kan voorstellen. Bekijk hier waar je vanaf 1 maart Worst Roommate Ever kunt streamen.

Awkwafina is Nora from Queens, S1 (1 maart)

Videoland

In deze comedyserie speelt Awkwafina een uitvergrote versie van zichzelf. Net als Awkwafina groeit Nora Lum (Awkwafina's echte naam) op in Queens. Daar woont ze in huis bij haar sympathieke vader en een grootmoeder zonder filter. Bekijk hier waar je vanaf 1 maart Awkwafina is Nora from Queens kunt streamen.

Against the Ice (2 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Ejnar Mikkelsen leidt een expeditie naar Groenland. Hij wil de bewering ontkrachten van Amerika dat Groenland uit twee delen bestaat. Met de onervaren Iver Iversen verlaat hij onderweg het schip, dat met de resterende crewleden achterblijft, en vervolgt hij zijn extreme reis per slee. Lees hier waar je vanaf 2 maart Against the Ice kunt kijken.

West Side Story (2 maart)

Disney Plus

Bron: 20th Century Fox
In New York zijn twee tienerbendes, van verschillende etnische afkomst, elkaars aller grootste vijanden. Tony leidt de zogenaamde Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. Lees hier waar je vanaf 2 maart West Side Story kunt kijken.

Força Koeman, S3 (3 maart)

Videoland

Bron: Videoland
Zijn droom spatte uiteen... Waar ging het mis? Ronald Koeman doet in dit nieuwe seizoen voor het eerst zijn verhaal over zijn ontslag bij FC Barcelona. Bekijk hier waar je Força Koeman kunt streamen.

The Pirates: The Last Royal Treasure (4 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Een op tragische wijze van elkaar gescheiden stel moet elkaar in een ander leven vinden om de betovering van hun stad te verbreken. Maar twee toeristen vormen een gevaar. Lees hier waar je vanaf 4 maart The Pirates: The Last Royal Treasure kunt kijken.

Pieces of Her, S1 (4 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Een gezellig middagje winkelen loopt uit op een grote ruzie tussen Andy en haar moeder Laura. Hierdoor komt Andy erachter dat haar moeder een groot geheim voor haar verborgen houdt. Bekijk hier waar je vanaf 4 maart Pieces of Her kunt streamen.

The Weekend Away (4 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Een weekendje weg naar Kroatië loopt mis als een vrouw wordt beschuldigd van moord op haar beste vriend. Terwijl ze probeert haar naam te zuiveren en de waarheid te achterhalen, onthult haar poging een pijnlijk geheim. Lees hier waar je vanaf dd maart The Weekend Away kunt kijken.

The Blacklist, S9b (4 maart)

Videoland

In de finale van seizoen 8 zagen we hoe Liz en Red crimineel Neville Townsend wisten te verslaan, maar niet konden ontkomen aan de dreiging die Townsend gepland had staan. Liz twijfelde toen ze haar vijand in het vizier had en werd neergeschoten door Townsends rechterhand. Hoe zal het Red vergaan zonder partner? Bekijk hier waar je The Blacklist kunt streamen.

RICO: Dream Big (4 maart)

Prime Video

Bron: Prime Video
Wanneer je behoort tot de absolute wereldtop, ongekend gedisciplineerd en gestructureerd leeft dan is de druk hoog om op dat level te blijven. Dit vraagt om focus. Rico wil, als topsporter op het hoogste niveau, bewijzen dat kickboksen op dat niveau samen kan gaan met nieuwe dromen. Bekijk hier waar je vanaf 4 maart RICO: Dream Big kunt streamen.

Star Trek: Picard, S2 (4 maart)

Prime Video

De serie brengt Picard, de voormalige kapitein van de USS Enterprise-D waar hij nog nooit is geweest - ons heden. Hij zal terugreizen naar 2024 om een 24e eeuw te herstellen die is veranderd in een "totalitaire nachtmerrie". Bekijk hier waar je Star Trek: Picard kunt streamen.

The Boys Presents: Diabolical (4 maart)

Prime Video

Bron: Prime Video
De afleveringen, die 12-14 minuten duren en elk een eigen animatiestijl hebben, onthullen onvertelde verhalen binnen het universum van The Boys, bedacht door enkele van de meest creatieve en briljante breinen in de entertainmentwereld van dit moment. Bekijk hier waar je vanaf 4 maart The Boys: Diabolical kunt streamen.

The Peanut Butter Falcon (4 maart)

NPO Plus

De 22-jarige jongeman Zak heeft het syndroom van Down en slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Nadat hij op een dag is weggelopen uit het verpleeghuis wil hij niets liever dan die droom waarmaken. Een prachtige, ontroerende film die je absoluut in je hart sluit. Lees hier waar je The Peanut Butter Falcon kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van The Peanut Butter Falcon.

Meskina (5 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Leyla. Ze heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als 'Meskina'; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt in het leven. Lees hier waar je vanaf 5 maart Meskina kunt kijken.

Million Dollar Island (7 maart)

Prime Video

Bron: Talpa
In Million Dollar Island moeten de deelnemers zestig dagen overleven op een onbewoond eiland, samen met 99 anderen. Wie zal het spel slim spelen en uiteinelijk in de finale terechtkomen? Bekijk hier waar je vanaf 7 februari Million Dollar Island kunt kijken.

VANAF 8 MAART is de streamingdienst HBO Max beschikbaar in Nederland. Hieronder volgen een aantal titels die je vanaf die datum kan zien. Dit kun je streamen op HBO Max in maart 2022.

Peacemaker (8 maart)

HBO Max

Bron: HBO Max
Peacemaker gelooft heilig in de mogelijkheid om wereldvrede te verwezenlijken. Hij is echter zo toegewijd aan dit goede doel, dat hij bereid is mensen te doden teneinde dit te behalen. Bekijk hier waar je vanaf 8 maart Peacemaker kunt streamen.

Kimi (8 maart)

HBO Max

Bron: HBO Max
Een vrouwelijke IT'er lijdt aan pleinvrees en houdt zich voortdurend op in haar apaprtement. Gedurende een routineklus stuit ze op bewijsmateriaal van een gewelddadige misdaad, waarvan ze melding maakt bij haar leidinggevende. Lees hier waar je vanaf 8 maart Kimi kunt kijken.

Queen of the South, S5 (9 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Teresa Mendoza vlucht na de moord op haar vriend vanuit Mexico naar de Verenigde Staten en groeit daar uit tot een grote speler in de drugswereld. Aan de start van het vijfde seizoen moet Teresa zich in New York tussen de Dominicanen en de Russen zien te manoeuvreren. Bekijk hier waar je Queen of the South kunt streamen.

The Last Kingdom, S5 (9 maart)

Netflix

Het jaar is 872 en vele van de afzonderlijke Koninkrijken, wat we nu kennen als Engeland, zijn in handen gevallen tijdens de invasie van de Denen. Tegen deze turbulente achtergrond zien we een Saksische edelman en zijn zoon Uhtred of Bebbanburg, die in het vijfde seizoen de taak heeft gekregen om Aethelstan, de bastaardzoon van koning Edward, te beschermen. Bekijk hier waar je The Last Kingdom kunt streamen.

The Andy Warhol Diaries (9 maart)

Netflix

Bron: Netflix
In 1968 wordt Andy Warhol neergeschoten. Hij besluit daarna zijn leven en gevoelens vast te leggen. Die dagboeken en deze docuserie bieden een kijkje achter zijn imago. Bekijk hier waar je vanaf 9 maart The Andy Warhol Diaries kunt streamen.

Exit, S1 (10 maart)

NPO Plus

De tragikomische serie volgt vier vrienden die werken in de financiële sector in Oslo. De stinkend rijke speculanten Adam, William, Henrik en Jeppe glijden steeds verder af in een bodemloze put van seks, drugs en aandelenboekjes. Terwijl ze zonder medeweten van hun echtgenotes de (morele) grenzen opzoeken, dreigen zowel hun levens als carrières in gevaar te komen. Bekijk hier waar je vanaf 10 maart Exit kunt streamen.

Drive to Survive, S4 (11 maart)

Netflix

Bron: Netflix
De serie geeft toegang tot nooit eerder vertoonde beelden en interviews met de grootste namen uit de Formule 1. Bereid je voor op rivaliteit, onverwachte podiumplaatsen en een intense titelstrijd tussen Mercedes en Red Bull. Bekijk hier waar je Drive to Survive kunt streamen.

The Adam Project (11 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Adam maakt per ongeluk een noodlanding in 2022, waardoor hij zichzelf op 12-jarige leeftijd en zijn overleden vader tegenkomt. Zo wordt hij geconfronteerd met zijn persoonlijke verleden, en hij probeert ondertussen ook nog de toekomst te redden. Lees hier waar je vanaf 11 maart The Adam Project kunt kijken.

Turning Red (11 maart)

Disney Plus

Bron: Pixar
Het verhaal gaat over Mei Lee. Ze is een zelfverzekerde, suffe dertienjarige die verscheurd wordt door haar plichtsgetrouwe aard aan haar overbezorgde moeder en de grote chaos die erbij komt van het volwassen worden. Lees hier waar je vanaf 11 maart Turning Red kunt kijken.

Upload, S2 (11 maart)

Prime Video

Bron: Prime Video
Een jonge app-ontwikkelaar, Nathan Brown, belandt in het ziekenhuis na een ongeluk met een zelfrijdende auto. In seizoen 2 staat Nathan op een kruispunt in zijn (na)leven. Zijn vriendin Ingrid is onverwacht naar Lakeview gekomen in de hoop hun relatie te versterken, maar zijn hart verlangt stiekem nog steeds naar zijn klantenservice engel Nora. Bekijk hier waar je Upload kunt streamen.

The Last Days of Ptolemy Grey (11 maart)

Wekelijks op Apple TV+

Nadat Ptolemy Grey zijn vertrouwde verzorger onverwachts verliest, neemt Robyn, een tiener die haar ouders is verloren, de zorg voor hem op zich. Ze horen van een behandeling die Ptolemy’s door dementie aangetaste geheugen kan herstellen. Bekijk hier waar je vanaf 11 maart The Last Days of Ptolemy Grey kunt streamen.

Bohemian Rhapsody (15 maart)

Netflix

Bron: 20th Century Studios
Deze film gaat over over de prille beginjaren van de populaire Britse band Queen. Van de samenstelling van de band, tot het wereldberoemde optreden op Live Aid in 1985. Lees hier waar je Bohemian Rhapsody kunt kijken.

BAD VEGAN: Fame. Fraud. Fugitives. (16 maart)

Netflix

Als een gevierde veganistische restauranthoudster trouwt met een mysterieuze man die beweerde haar hond onsterfelijk te kunnen maken, dreigt haar leven te ontsporen. Lees hier waar je vanaf 16 maart BAD VEGAN: Fame. Fraud. Fugitives. kunt kijken.

Shock TBS (16 maart)

Videoland

Bron: KRO-NCRV
Documentairemaker Jessica Villerius volgt mensen die behandeld worden voor hun schizofrenie door middel van elektroconvulsietherapie (ECT), ook wel elektroshocktherapie genoemd. Bekijk hier waar je vanaf 16 maart Shock TBS kunt streamen.

Grond, S1 (17 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ishmael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Bekijk hier waar je vanaf 17 maart Grond kunt streamen.

Manhunt, S2 (17 maart)

NPO Plus

Inspecteur Colin Sutton mag na elf jaar zonder resultaten het politieonderzoek naar een serieverkrachter in Oost-Londen mag overnemen. Wanneer er een nieuw slachtoffer valt, wijst alles erop dat deze Night Stalker weer heeft toegeslagen. Bekijk hier waar je vanaf 17 maart Manhunt kunt streamen.

Mocro Maffia, S4 (18 maart)

Seizoensfinale op Videoland

Bron: Videoland
Mocro Maffia gaat over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. Een ondergedoken Paus zint na zijn marteling op wraak en stuurt Tatta met een nieuwe partner richting Düsseldorf. Bekijk hier waar je Mocro Maffia kunt streamen.

Lust (18 maart)

HBO Max

Bron: HBO Max
De Zweedse comedyserie Lust volgt vier vrouwen van middelbare leeftijd in Stockholm die heilig geloven dat een regime van regelmatige fijne seks de beste weg is naar een goede gezondheid. In acht afleveringen zien we hun missie om jong, fit en sexy te blijven. Lees hier waar je vanaf 18 maart Lust kunt kijken.

Deep Water (18 maart)

Prime Video

Bron: Prime Video
Een welgestelde man, Vic Van Allen genaamd, staat zijn vrouw Melinda toe om vreemd te gaan om zo een scheiding te voorkomen. Eén van haar minnaars wordt op een gegeven moment vermoord en de politie weet de dader niet te vinden. Lees hier waar je vanaf 18 maart Deep Water kunt kijken.

Jumanji: Welcome to the Jungle (21 maart)

Netflix

Bron: Sony Pictures
Vier tieners zijn op avontuur in een jungle vol met neushoorns, zwarte mamba's en een eindeloze verscheidenheid aan valstrikken en puzzels in de jungle. Om terug te keren naar de echte wereld zullen ze dingen op een andere manier moeten bekijken om het spel te verslaan. Lees hier waar je Jumanji: Welcome to the Jungle kunt kijken.

Naast Welcome to the Jungle kan je ook het vervolg Jumanji: The Next Level streamen vanaf 29 maart.

Tussen de Lakens met Geraldine (23 maart)

Videoland

Bron: Videoland
Op veel gebieden hebben we de mond vol over emancipatie: meer gelijkheid op de werkvloer en in het huishouden, meer vrouwen in de politiek... Maar er is een onderdeel waar we maar moeilijk over praten: seksualiteit. Bekijk hier waar je vanaf 23 maart Tussen de Lakens met Geraldine kunt streamen.

Bridgerton, S2 (25 maart)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal draait om acht broers en zussen van de familie Bridgerton die een goede band met elkaar hebben. Ze doen allemaal hun best om liefde en geluk te vinden binnen de Londense high society, maar met een misstap begeven ze zich gelijk op gevaarlijk terrein. Bekijk hier waar je Bridgerton kunt streamen.

The Ice Age Adventures of Buck Wild (25 maart)

Disney Plus

Bron: Disney
De buidelratbroertjes Crash en Eddie willen graag minder afhankelijk zijn van hun oudere zus. Hierop besluiten ze het grote avontuur op te zoeken en komen vast te zitten in een donkere ondergrondse grot. Lees hier waar je vanaf 25 maart The Ice Age Adventures of Buck Wild kunt kijken.

Het Jaar van Fortuyn (25 maart)

NPO Start (Plus)

Bron: NPO
Het politieke establishment schrikt op van de stormachtige opkomst van de flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn. PvdA-lijsttrekker Ad Melkert, de belangrijkste kanshebber in de strijd om het Torentje, ziet hoe het politieke spel onder invloed van de eigenzinnige populist Fortuyn razendsnel verandert. Bekijk hier waar je vanaf 25 maar Het Jaar van Fortuyn kunt streamen.

Moon Knight, S1 (31 maart)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Het verhaal gaat over de zachtaardige Steven Grant. Hij is een man met hevige slaapproblemen die een eenvoudige baan in een cadeauwinkel heeft. Hij wordt geplaagd door black-outs en vreemde herinneringen aan een ander leven. Bekijk hier waar je vanaf 31 maart Moon Knight kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV