Recensie: Severance brengt een ijzersterke paranoiathriller van regisseur Ben Stiller op Apple TV+

Recensie: Severance brengt een ijzersterke paranoiathriller van regisseur Ben Stiller op Apple TV+
Met Adam Scott, Patricia Arquette en Christopher Walken

Kijktip :

Vanaf 18 februari staan de eerste drie afleveringen van de serie Severance op Apple TV+. In de serie Severance wordt de scheiding tussen werk en privé wel héél letterlijk genomen. Het duistere halfbroertje van The Office is een feit. Lees hier de serierecensie van Severance.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ontslagvergoeding
Het verhaal gaat over data-analist Mark Scout. Hij staat aan het hoofd van een team pennenlikkers, van wie het geheugen chirurgisch is gesplitst tussen werk en privéleven. Nadat een collega wordt vermist, begint Mark de gevaarlijke geheime agenda van het bedrijf te zien, en moet hij proberen contact te maken met zijn "buiten"-zelf om hen voorgoed uit te schakelen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 8,1

Deze beoordeling is gebaseerd op de eerste drie afleveringen van de serie Severance.

Even een kop koffie pakken bij het zien van deze uitstekende serie is er niet bij, omdat het opletten geblazen is bij het ingenieuze verhaal dat zich langzaam maar zeker ontvouwt. Zes van de negen afleveringen werden geregisseerd door acteur Ben Stiller, die zich steeds meer toelegt op regisseren. Zijn humor en absurdistische eigenzinnigheid zie je terug met een cast waar je alleen maar van dromen. Zo zien we naast de geweldige hoofdrol van Adam Scott ook Patricia Arquette, Britt Lower, John Turturro en alleskunner Christopher Walken. Het resulteert in een bijzondere mix van zwarte kantoorhumor en mysterie. Severance is daarbij vrijwel op alle vlakken volmaakt, van het ijzersterke acteerwerk tot het waanzinnige production design. Nu al een topserie van zeer hoge kwaliteit, maar geduld is wel een schone zaak. 4,5 ster.

Actrice Jen Tullock, Tramell Tillman, Patricia Arquette en Adam Scott in de serie 'severance'

Cast
Naast Adam Scott (Big Little Lies) zijn ook Patricia Arquette (Boyhood), Britt Lower (High Maintenance), John Turturro (Gloria Bell) en Christopher Walken (The Deer Hunter) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Dan Erickson en Ben Stiller (Escape at Dannemora).

Vanaf 18 februari 2022 zijn de eerste drie afleveringen van Severance te zien op Apple TV+. Deze serie bevat 9 afleveringen van ongeveer 55 minuten. Elke vrijdag volgen er nieuwe afleveringen. Genre: Drama, Mysterie, Sciencefiction.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV