Dinsdag in special Volle Zalen: Joop van den Ende viert tachtigste verjaardag

Dinsdag in special Volle Zalen: Joop van den Ende viert tachtigste verjaardag
Uniek portret van theatermagnaat

Kijktip :

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van theatermagnaat en tv-icoon Joop van den Ende is dinsdag (22 februari) een speciale, extra lange uitzending van Volle Zalen te zien op NPO 2. In deze aflevering schetst Cornald Maas een portret van Van den Ende, die woensdag 23 februari jarig is.

Volle Zalen over Joop van den Ende gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Kinderen
Natuurlijk gaat Maas uitgebreid in gesprek met Van den Ende zelf, die tijdens hun ontmoetingen terugblikt op zijn leven. Ook zijn echtgenote Janine en kinderen Iris en Vincent van den Ende komen echter aan het woord over hun man en vader. Bij hoge uitzondering mocht Volle Zalen bij Van den Ende thuis en op zijn kantoor filmen.

Magie
Tijdens de gesprekken komt de passie van Van den Ende voor het theater duidelijk naar voren. Hij vertelt hoe hij ooit zelf, totaal onverwacht, geraakt werd door de magie van het theater. Van den Ende vertelt hoe hij werd 'opgevoed' en smaak leerde ontwikkelen in een wereld die hij niet kende. Wat betekenen toneel en kunst voor hem, en waar komt zijn ambitie om grote groepen mensen naar de schouwburg te lokken vandaan?

Volle Zalen over Joop van den Ende is dinsdag 22 februari om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Volle Zalen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV