Monsterlijke filmklassieker Jaws zie je dinsdagavond op Veronica

Monsterlijke filmklassieker Jaws zie je dinsdagavond op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Veronica verblijdt ons de komende twee maanden op de beste monsterfilms op de dinsdagavond. Daar zitten ook fantastische klassiekers bij, zo blijkt wel: deze week is de monsterlijke horrorhit Jaws - de grote doorbraak van topregisseur Steven Spielberg - te zien. Je kunt Jaws streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van monsterfilms op Veronica op Gids.tv.

Het verhaal
Het strand van het vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme witte haai. De burgemeester wil niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven. Wanneer dood en verderf volgt en nog meer slachtoffers vallen, neemt de politie het heft in handen. Een politiechef met watervrees, een wetenschapper en een stoere haaienjager gaan er met een kleine sleepboot op uit om het monster te vangen. Het trio begint vol goede moed aan de jacht, maar komt er achter dat het vangen van de haai een stuk lastiger wordt dan ze dachten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Toegegeven, de haai in Jaws ziet er tegenwoordig een stuk minder indrukwekkend uit dan in 1975. Dat neemt echter niet weg dat Steven Spielberg met deze film een meesterwerk afleverde dat zó legendarisch is dat de reputatie 'm regelmatig vooruit snelt. De invloed van Jaws is dan ook niet te onderschatten: het betekende de geboorte van de summer blockbuster en zorgde ervoor dat duizenden mensen over de hele wereld de zee niet meer in durfden. Ondertussen vertelt de film gewoon een steengoed verhaal, met fantastische acteurs in de hoofdrollen.

Cast
Naast Roy Scheider (The French Connection) en Robert Shaw (The Sting) zijn ook Richard Dreyfuss (Close Encounters of the Third Kind) en Lorraine Gary (1941) te zien in Jaws. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (West Side Story).

Jaws (1975) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is dinsdag 22 februari om 22.50 uur te zien op Veronica. Genre: horror, thriller. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV