Fascinerende documentaire Licht woensdag 23 februari te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire Licht woensdag 23 februari te zien op NPO 2
Opera waar niemand aan durft te beginnen

Kijktip :

Woensdagavond (23 februari) is op NPO 2 de fascinerende documentaire Licht te zien, genoemd naar de gelijknamige larger than life-opera waar geen enkel operagezelschap ooit aan durfde te beginnen. Nu is het zover: een aantal Nederlandse pioniers besluit het onmogelijke mogelijk te maken.

Licht gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Dagen
Licht is geschreven door componist Karlheinz Stockhausen, die er 26 jaar aan werkte. De opera duurt dagen, één van de redenen waarom zijn magnum opus nooit is uitgevoerd. Productioneel is het te ingewikkeld, logistiek zo goed als onmogelijk en tevens domweg te duur. De Nationale Opera, het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation for Music brengen in 2019 toch een selectie van Stockhausens Licht op de planken.

Helikopters
Onder regie van Pierre Audi zien we ongeveer vijfhonderd uitvoerenden en vier helikopters. De makers van deze film tonen ons Stockhausens mystieke universum, de toewijding aan zijn werk en de zoektocht naar liefde. Muzikaal en dramaturgisch adviseur Suzanne Stephens en muzikaal leider Kathinka Pasveer speelden een belangrijke rol in Licht. Voor hen is het een unieke kans om het werk van hun meester en geliefde eindelijk als cyclus uitgevoerd te zien.

De documentaire Licht is woensdag 23 februari om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Licht terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Licht woensdag 23 februari te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV