Donderdag 24 februari in Keuringsdienst van waarde: de vogelgriep

Donderdag 24 februari in Keuringsdienst van waarde: de vogelgriep
Keuringsdienst komt met actuele uitzending

Kijktip :

Deze week zien we op donderdag (24 februari) een bijzondere aflevering van de Keuringsdienst van waarde. Er is namelijk een actuele uitzending gemaakt over een grote dreiging voor een deel van onze voedselindustrie: de vogelgriep.

Keuringsdienst van waarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vrije uitloop
Europa wordt momenteel geteisterd door wat wel de zwaarste vogelgriepuitbraak ooit wordt genoemd. Daardoor zit ons pluimvee - net als, tot voor kort, wijzelf - in lockdown. In kippentaal heet dat 'ophokplicht'. De Keuringsdienst dacht het beste met de kippen voor te hebben en kocht vrije uitloop-eieren. Maar toen kwam het nieuws dat buiten geen kip meer te vinden is.

Acht maanden
Daardoor is de kip nu letterlijk een pechvogel geworden, want het afgelopen jaar zaten ze maar liefst acht maanden binnen. En de vooruitzichten voor het komende jaar zijn weinig rooskleurig. Maar waar komen al die vrije uitloop-eieren dan vandaan? De Keuringsdienst gaat deze week over honderd miljoen kippen in quarantaine en een overheid die vaccins weigert.

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV