Woensdag in Op1: Maarten van Rossem over de crisis in Oost-Oekraïne

Woensdag in Op1: Maarten van Rossem over de crisis in Oost-Oekraïne
Dit zijn de gasten van woensdag 23 februari

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 23 februari

  • Hij zag Ireen Wüst op vijf opeenvolgende Olympische Spelen goud winnen. Hij zag een jonge Sven Kramer in Vancouver de verkeerde baan in schaatsen. En hij is er altijd als de kippen bij om de eerste vragen aan de sporters te stellen. Sportjournalist Bert Maalderink is al jaren niet weg te denken uit de schaatswereld en maakte alle hoogte- en dieptepunten van dichtbij mee. Vanavond blikt hij bij Op1 terug op zijn zesde Olympische Spelen.

  • Dit weekend gaat het eindelijk los! Na twee lange jaren gaat carnaval door. Dit gaan we vieren met drie generaties Maastrichtenaren; de onbetwiste koningin van het carnavalslied Beppie Kraft, haar kleinzoon Jimmy en Beppie’s grootste fan Eva Crutzen.

  • Vandaag is de noodtoestand uitgeroepen in Oekraïne. Dat betekent dat burgers wapens mogen dragen om zich te verdedigen bij een Russische inval. Gaat Poetin proberen om heel Oekraïne in te nemen? We bespreken het met universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen Laurien Crump, historicus Maarten van Rossem en met Oekraïense Nederlander Dmytro Galagam, die zich grote zorgen maakt.

  • Amsterdam was gisteravond in de ban van een bizarre gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein. De gijzelnemer hield de gijzelaar onder schot en dreigde zichzelf met een bomvest op te blazen. Pas nadat de 44-jarige gijzelaar rond half elf ’s avonds op eigen initiatief vluchtte, kon de dader overmeesterd worden. AT5-verslaggever Ronald Olsthoorn deed de hele avond live-verslag en vertelt bij Op1 over deze angstaanjagende overval. Ex-crimineel Yassine Radi Hemdi legt uit hoe de dader mogelijk aan zijn wapens kwam.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Maarten van Rossem over de crisis in Oost-Oekraïne of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV