Zaterdag 26 februari in Verborgen verleden: Huub Stapel

Zaterdag 26 februari in Verborgen verleden: Huub Stapel
Acteur duikt in zijn familiegeschiedenis

Kijktip :

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Verborgen verleden, zaterdag (26 februari) te zien op NPO 2, gaat één van 's lands bekendste acteurs op zoek naar zijn familiegeschiedenis: Huub Stapel.

Verborgen verleden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Oorlogsverleden
De acteur, die we kennen van Nederlandse klassiekers als De lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988), maar ook van Flikken Rotterdam, probeert in dit programma te ontdekken waar zijn voorouders vandaan komen. Tijdens het proces doet Stapel een schokkende ontdekking over het oorlogsverleden van zijn vader.

Ontroerd
Stapel werd negen jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog geboren en ontdekt nu wat zijn vader in de jaren van de Duitse bezetting meemaakte. Gedurende Stapels reis kantelt het beeld en worden de grijstinten van leven in oorlogstijd duidelijk. Zijn vader doorleefde alle facetten van die periode en een ontroerde Stapel leert zijn vader en de keuzes die hij moest maken beter kennen.

Verborgen verleden is elke zaterdag rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV