Documentaire Het verdriet van carnaval zie je maandag op NPO 2

Documentaire Het verdriet van carnaval zie je maandag op NPO 2
Corona gooide vorig jaar roet in het eten

Kijktip :

Dit weekend wordt, voor het eerst in twee jaar, in grote delen van het zuiden én oosten van het land carnaval gevierd. De documentaire Het verdriet van carnaval, maandag te zien op NPO 2, laat zien wat een gemis dat is geweest voor veel mensen.

Het verdriet van carnaval gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Volksfeest
We gaan op zoek naar de ziel van het bijzondere volksfeest en volgen doorgewinterde en markante carnavalsvierders uit Oeteldonk (Den Bosch), Grolle (Groenlo) en Oeles-Riek (Tegelen). De hoofdpersonen vertellen het verhaal van de diepgewortelde ziel van carnaval en over hun grote verdriet: afgelopen jaar ging het feest niet door. Het zijn vrolijke én serieuze verhalen.

Anekdotes
Persoonlijke herinneringen, heerlijke anekdotes en een breed scala aan emoties passeren de revue. Muziek, film en fotografie komen samen in deze documentaire: we zien prachtige portretten van de prijswinnende fotograaf Jan Banning en horen filmische muziek van Jesse Passenier. Muziek speelt een grote rol in deze documentaire.

De documentaire Het verdriet van carnaval is maandag 28 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Het verdriet van carnaval terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Het verdriet van carnaval zie je maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV