Dit zijn de grootste kanshebbers bij de Oscars

Dit zijn de grootste kanshebbers bij de Oscars
Negentigste editie vindt zondagnacht plaats

Nieuws :

Bijna is het zover. In de nacht van 4 op 5 maart worden de Academy Awards voor de negentigste keer uitgereikt tijdens de Oscars. Gids.tv zet de grootste kanshebbers op een rijtje.

De film die de meeste kans maakt om een Oscar te winnen, is de film The Shape of Water. Deze film van Guillermo del Toro is maar liefst in dertien categorieën genomineerd om het felbegeerde beeldje mee naar huis te nemen. Zo is The Shape of Water onder andere genomineerd in de categorie 'Beste Film' en 'Beste Regie'. Naast The Shape of Water zijn ook Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Call Me by Your Name enThe Post genomineerd in de categorie beste film.

:[img:google](url:"https://static.goldderby.com/wp-content/uploads/2017/02/Oscars-2017-Jimmy-Kimmel-620x360.jpg" title:"Oscar host Jimmy Kimmel")

Na The Shape of Water maakt de film Dunkirk van regisseur Christopher Nolan de meeste kans. Deze film is genomineerd in negen categorieën. Nolan en Del Toro zijn samen met Paul Thomas Anderson (Phantom Thread), Greta Gerwig (Lady Bird), en Jordan Peele (Get Out) genomineerd in de categorie 'Beste Regie'.

Nederlandse genomineerden
Naast alle grote namen uit Hollywood maken ook twee Nederlanders kans op een Oscar. Cameraman Hoyte van Hoytema is genomineerd in de categorie 'Cinematografie' voor zijn werk in Dunkirk. Visagist Arjen Tuiten is genomineerd voor zijn werk in de film Wonder.

De komiek Jimmy Kimmel presenteert de negentigste editie. In Nederland is de Oscar-uitreiking in de nacht van 4 op 5 maart vanaf 02:30 uur live te zien op Net 5. Op 5 maart is ook de samenvatting te zien bij Net5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV