Maandag in Op1: o.a Gert-Jan Segers over Oekraïnedebat in Tweede Kamer

Maandag in Op1: o.a Gert-Jan Segers over Oekraïnedebat in Tweede Kamer
De gasten van Op1 van maandag 28 februari

Kijktip :

Maandag presenteren Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1 van maandag 28 februari.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van maandag 28 februari

  • Dat de oorlog in Oekraïne economische gevolgen heeft, staat vast. Maar als dat de prijs voor vrijheid is, moeten we bereid zijn die met zijn allen te betalen. Dat zei premier Mark Rutte vandaag in een verklaring voorafgaand aan het Oekraïnedebat in de Tweede Kamer. ChristenUnie partijleider Gert-Jan Segers is het eens met Rutte en vindt dat we Rusland maximaal moeten isoleren. Vanavond bij Op1 bespreekt hij het debat samen met politiek verslaggever Joost Vullings.
  • Hoewel de Russische tanks inmiddels door de stad Berdjansk in het zuiden van Oekraïne rijden, weigert de familie van Natalia Saklakova te vluchten. Ze willen niet weg uit hun eigen stad. Iets wat Natalia kan begrijpen, maar haar wel machteloos laat voelen. Vanavond in Op1 vertelt ze meer over de benarde situatie van haar familie en komt oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen voor de laatste informatie uit Kiev.
  • Censuur en propaganda zijn belangrijke aanvalswapens van Vladimir Poetin. Op de Russische staatstelevisie zijn woorden als ‘oorlog’ verboden en wordt de mensen verteld dat Rusland op ‘vredesmissie’ in Oekraïne is. Maar hoe herken en bestrijd je desinformatie in een oorlog? Dat wordt vanavond besproken in Op1 met Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma en Anastasia Gaasenbeek, die haar Russische vrienden voorziet van ‘echt’ nieuws.
  • Oud-directeur militaire inlichtingendienst Pieter Cobelens over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: o.a Gert-Jan Segers over Oekraïnedebat in Tweede Kamer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV