Aangrijpende film You're Not You woensdag te zien op RTL 8

Aangrijpende film You're Not You woensdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid geleden dat Hilary Swank dankzij Oscars voor Boys Don't Cry (1999) en Million Dollar Baby (2004) één van de meest gewilde actrices in Hollywood was. Haar carrière raakte behoorlijk in het slop, maar het aangrijpende You're Not You is het bekijken zeker waard. Deze film is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt You're Not You streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het mooie en luxe leventje van Kate stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneeslijke spierziekte. Samen met haar man Evan gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec. Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormt ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Eerlijk is eerlijk: sympathie en emoties oproepen door een film te maken over iemand met een zware ziekte voelt vaak een beetje goedkoop aan. Helaas vervalt You're Not You regelmatig in overdreven sentimentaliteit, zoals we dat wel vaker in Hollywood zien. Dat neemt echter niet weg dat de film in de kern een mooi verhaal vertelt. Ook de cast is heel aardig; Hilary Swank zet één van haar betere rollen neer en in de bijrollen zien we ook prima acteurs. Al met al een degelijke film - maar je moet er wel tegen kunnen.

Cast
Naast Hilary Swank (Logan Lucky) en Emmy Rossum (The Day After Tomorrow) zijn ook Josh Duhamel (Love, Simon) en Marcia Gay Harden (Point Blank) te zien in You're Not You. Deze film is geregisseerd door George C. Wolfe (Ma Rainey's Black Bottom).

You're Not You (2014) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is woensdag 2 maart om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: drama. Speelduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV