Allison Janney wint de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol

Allison Janney wint de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol
Kunstschaatsfilm I,Tonya valt weer in de prijzen

Nieuws :

De 90ste Oscar Academy Awards is van start gegaan, waar de spotlights weer op Hollywood gericht staan. De eerste Oscars zijn al uitgereikt waaronder die van beste vrouwelijke bijrol in een grote film. Allison Janney was al een grote favoriet om deze prijs binnen te slepen. In een vuurrode jurk kwam de actrice naar het podium als winnaar voor deze prachtige rol, voor de moeder die geen liefde kent voor haar dochter in het kunstschaatsdrama I, Tonya.

:article:img

Naast Allison Janney in I,Tonya stond de actrice in een indrukwekkende lijst met namen in deze categorie. Mary J. Blige (Mudbound), Lesley Manville (Phantom Thread) Laurie Metcalf (Lady Bird) en Octavia Spencer (The Shape of Water) hadden het nakijken voor deze prijs.

De film I,Tonya gaat over Tonya Harding (Margot Robbie) die door de kunstschaatswereld als een doorn in het oog wordt gezien. Haar moeder LaVona (Allison Janney) speelt een moeder die geen liefde voor haar dochter kent. Dit op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal komt Tonya Harding in een groot sportschandaal terrecht die de wereld deed shockeren. Lees hier de filmrecensie van I,Tonya.

I,Tonya is vanaf 22 februari in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV