Recensie: Against the Ice met Nikolaj Coster-Waldau en Joe Cole in survival-film 2.0

Recensie: Against the Ice met Nikolaj Coster-Waldau en Joe Cole in survival-film 2.0
Een waargebeurd verhaal van de makers Everest en Adrift

Film :

Vanaf 2 maart is de film Against the Ice te zien op Netflix. Game of Thrones-acteur Nikolaj Coster-Waldau is te zien in deze splinternieuwe avonturenfilm, waar de ijspegels in je baard gaan hangen. Lees hier de filmrecensie van Against the Ice.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Survive the Search. Survive Each Other.
Het verhaal speelt zich af in 1909, wanneer Ejnar Mikkelsen (Coster-Waldau) een expeditie leidt naar Groenland. Hij wil de Amerikaanse bewering ontkrachten dat Groenland uit twee delen bestaat. Met de onervaren Iver Iversen (Joe Cole) verlaat hij onderweg het schip, dat met de resterende crewleden achterblijft, en vervolgt hij zijn reis per slee. De mannen stuiten op bewijs dat Groenland uit één deel bestaat, maar worden op hun zware terugreis met grote hongersnood en hevige vermoeidheid geconfronteerd.

Acteur Nikolaj Coster-Waldau (Ejnar Mikkelsen) en Joe Cole (Iver Iversen) in de film 'Against the Ice'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 7,7

De film is gebaseerd op een Deense boek Two Against The Ice van schrijver Ejnar Mikkelsen en is opgenomen op het waanzinnig mooie IJsland en Groenland. Naast het indrukwekkende waargebeurde verhaal zijn de decors en landschappen prachtig. Acteurs Nikolaj Coster-Waldau, Joe Cole en de rest van de onbekende maar geweldige cast zorgen voor kwaliteit op Netflix, ondanks dat de CGI-ijsbeer er eentje is die overduidelijk uit de computer komt. Hondenliefhebbers kunnen deze film beter overslaan, want het verhaal is hard en meedogenloos. Een verhaal over vriendschap, overleven, hoop en liefde waar de ijskoude dood altijd aanwezig is. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Nikolaj Coster-Waldau (Shot Caller) en Joe Cole (Peaky Blinders) zijn ook Charles Dance (The King's Man) en Þorsteinn Bachmann (Katla) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Flinth (Wallander).

Vanaf 2 maart 2022 is de film Against the Ice te zien op Netflix. Genre: Avontuur, Drama. Tijdsduur: 103 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV