Recensie: The Batman is donker mysterie en spetterende actie in één

Recensie: The Batman is donker mysterie en spetterende actie in één
Matt Reeves levert meesterwerkje af

Film :

Vanaf donderdag 3 maart draait de nieuwe film The Batman in de Nederlandse bioscopen. De langverwachte nieuwe poging om Batman, een van de bekendste stripfiguren ooit, naar het grote scherm te brengen. Is dit het recept voor succes? Lees hier de filmrecensie van The Batman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mysterieus figuur
Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman. Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 96% | IMDb ★ 9,1

Na een aantal recente - naar onze mening - mislukte pogingen om Batman naar het grote scherm te brengen is het Matt Reeves nu eindelijk gelukt om Christopher Nolan op te volgen. Het recept dat deze film gevormd heeft kijkt heerlijk weg: een prachtige film noir stijl met een flinke scheut mysterie, waarin Batman eindelijk echt zijn detective skills kan laten zien. We geloven Robert Pattinson als Batman én als Bruce Wayne: de verwilderde miljonairszoon die al een tijdje van het pad af is. Reeves krijgt het voor elkaar om drie slechteriken te laten werken: Paul Dano is fenomenaal, de onherkenbare Colin Farrell doet het prima, maar vooral John Turturro verrast vriend en vijand als maffiabaas Carmine Falcone. Als we dan een minpuntje mogen noemen: het is jammer dat er niet meer aandacht wordt besteed aan de relatie tussen Bruce Wayne en zijn "nieuwe vader" Alfred. Verder is The Batman alles waar je op hoopt en meer. 4,5 ster.

Cast
Naast Robert Pattinson (The Lighthouse) en Zoë Kravitz (Kimi) spelen ook Paul Dano (Prisoners), Jeffrey Wright (The French Dispatch) en Andy Serkis (Black Panther) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Matt Reeves (Rise of the Planet of the Apes).

Vanaf 3 maart 2022 is The Batman te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Superhelden, Mysterie, Actie. Tijdsduur: 176 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV