Openingsceremonie Paralympische Winterspelen in Peking live op tv en online

Openingsceremonie Paralympische Winterspelen in Peking live op tv en online
Sporters met een handicap strijden om medailles

Kijktip :

Vanaf vrijdag 4 maart vinden de Olympische Winterspelen in Peking plaats. Net als de 'reguliere' Winterspelen wordt ook dit evenement voorafgegaan door een openingsceremonie. Die is vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur live te zien op NPO 2 en de livestream via Gids.tv.

Openingsceremonie Paralympics gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Handicap
Tijdens de Paralympics komen sporters met een handicap in actie in Peking. Veel onderdelen zijn vergelijkbaar met de 'reguliere' Spelen. Namens Nederland hebben acht sporters zich gekwalificeerd. Team NL bestaat uit een vrouw en vier mannen op het onderdeel para-alpineskiën en twee vrouwen en een man op het onderdeel para-snowboarden.

Ceremonie
Zij worden tijdens de openingsceremonie onthaald in het Nationaal Stadion van Peking, waar de openingsceremonie wordt geregisseerd door China's bekendste filmmaker Zhang Yimou. Die regisseerde Chinese klassiekers als Raise the Red Lantern (1991), Hero (2002) en House of Flying Daggers (2004).

De openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen is vrijdag 4 maart om 13.00 uur live te zien op NPO 2 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je de openingsceremonie terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV