Prachtige politieke comedy Charlie Wilson's War vrijdag te zien op België Eén

Prachtige politieke comedy Charlie Wilson's War vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De geopolitieke situatie is om dit moment niet bepaald om te lachen, met een grootscheepse Russische invasie in Oekraïne, maar misschien is nu wel hét moment om even stoom af te blazen met een politieke comedy: Charlie Wilson's War. Deze erg leuke film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt Charlie Wilson's War streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Charlie Wilson is een berucht congreslid uit Texas, wiens voorliefde voor drank en vrouwen hem de bijnaam 'Good Time Charlie' heeft opgeleverd. Hij raakt in de jaren tachtig betrokken bij een schandaal, maar weet dit ternauwernood te overleven. Vervolgens is Charlie Wilson op zoek naar politieke revanche. Hij denkt dit te vinden door een geheime Amerikaanse operatie in Afghanistan op te zetten tegen de Russen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De wereldwijde stemming is op dit moment uitgesproken anti-Russisch, en de Vlaamse zender Eén doet daar vrolijk aan mee door Charlie Wilson's War uit te zenden. Vergis je echter niet: deze film wordt nergens echt zwaar en houdt de stemming luchtig. Dat kun je wel overlaten aan regisseur Mike Nichols, die in de Verenigde Staten jarenlang gold als een grootmeester op film- en theatergebied - gespecialiseerd in satire. Samen met een fenomenale cast maakt Nichols van Charlie Wilson's War dan ook een feestje om naar te kijken.

Cast
Naast Tom Hanks (Forrest Gump), Julia Roberts (Erin Brockovich) en Philip Seymour Hoffman (The Master) zijn ook Amy Adams (Arrival), Ned Beatty (Network) en Emily Blunt (A Quiet Place) te zien in Charlie Wilson's War. Deze film is geregisseerd door Mike Nichols (The Birdcage).

Charlie Wilson's War (2007) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is vrijdag 4 maart om 22.30 uur te zien op België Eén. Genre: comedy. Speelduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV