Een programma over de jaren tachtig vanaf zondag te zien op NPO 3

Een programma over de jaren tachtig vanaf zondag te zien op NPO 3
Veel overeenkomsten met het heden

Kijktip :

In de vierdelige serie Een programma over de jaren tachtig onderzoekt journalist en historicus Teun van de Keuken de jaren tachtig van de twintigste eeuw. De kijker wordt in elke aflevering aan de hand genomen door een co-presentator die persoonlijk betrokken is bij het onderwerp.

Een programma over de jaren tachtig gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bootvluchteling
In de verschillende afleveringen van Een programma over de jaren tachtig gaan we terug in de tijd met een Vietnamese bootvluchteling, een kind onder de evenaar, een Joegoslavische sporter en een straaljagerpiloot. De eerste aflevering is nu misschien wel actueler dan ooit: de dreiging van een kernoorlog was - en is - overal voelbaar.

Koude Oorlog
De spanningen van de Koude Oorlog slaan in de jaren tachtig ook Nederland niet over. Maar wie had 'de bom' eigenlijk moeten gooien? Nena en Doe Maar bezongen de bom en zelfs het vrolijke 'Vamos a la playa' van Righeira ging over een nucleaire explosie op het strand - maar dat verstonden we niet. En het publiek noch de zanger realiseerden zich dat er toen al werkelijk kernbommen waren gevallen, nota bene op een strand in Spanje.

Een programma over de jaren tachtig is vanaf zondag 6 maart wekelijks rond 21.50 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Een programma over de jaren tachtig terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV