Documentaire MOKUM komende twee maandagen te zien op NPO 2

Documentaire MOKUM komende twee maandagen te zien op NPO 2
De Joodse geschiedenis van Amsterdam

Kijktip :

Maandag (7 maart) is het eerste deel van het documentaire-tweeluik MOKUM te zien op NPO 2. Deel twee volgt volgende week maandag om 22.15 uur. In de documentaire gaan we op reis door de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Amsterdam, aan de hand van historici Bart Wallet en Irene Zwiep.

MOKUM deel 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Portugal
In dit eerste deel is te zien hoe de eerste Joodse migranten vanuit Portugal voet aan wal zetten in Amsterdam. Deze nieuwkomers vestigen zich op Vlooienburg, de wijk waar nu de Stopera en het Waterlooplein zijn. Bij expertisecentrum Monumenten en Archeologie zijn tastbare herinneringen te zien die tijdens opgravingen aan het licht kwamen.

Studentenhuis
Ook de van oorsprong uit Portugal meegenomen gemberbolus is nog steeds te verkrijgen in een speciaal winkeltje in Mokum. De Portugese migranten bouwen een indrukwekkende synagoge waar Amsterdamse bewoners graag een kijkje komen nemen: de Esnoga. En een studentenhuis blijkt een bijzonder verleden te hebben.

Het eerste deel van de documentaire MOKUM is maandag 7 maart om 22.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de documentaire MOKUM terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire MOKUM komende twee maandagen te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV